Karakter Boyutu A A A
Yenidoğan kavşağı yeniden düzenlensin
05 Şubat 2010 Cuma 11:04

Kavşağın uluslararası standartlara uygun yapılmış olabileceğini ancak şehirlerarası yol güzargahında şöförün durma hızında yavaşlamaması halinde kaza ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Aydın...

Kavşağın uluslararası standartlara uygun yapılmış olabileceğini ancak şehirlerarası yol güzargahında şöförün durma hızında yavaşlamaması halinde kaza ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Aydın, 'Konya güzergahındaki bu kavşakta sıklıkça kaza olduğunu belirtti ve bin an önce yeniden bir düzenleme yapılmalıdır.' dedi.

Sıkça kaza olan Konya karayolu güzergahındaki Yenidoğan dönel kavşağının yeniden düzenlenmesi için Beyşehir Şoför ve Nakliyeciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Karayollarına itirazda bulunacaklarını bildirdi.

Beyşehir Şoförler ve Nakliyeciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, gerek Konya gerekse Beyşehir yönünden Yenidoğan kavşağına giren araçların aniden dönel kavşakla karşılaştığını söyleyerek, her iki yönde bulunan uyarı işaretlerine rağmen bu kavşağa hızla giriş yapan sürücülerin kavşağın darlığından kaynaklanan şekilden dolayı paniğe kapılarak sıkça kaza yapıldığını ifade etti.

Kavşağın uluslararası standartlara uygun yapılmış olabileceğini ancak şehirlerarası yol güzargahında şöförün durma hızında yavaşlamaması halinde kaza ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Aydın, 'Konya güzergahındaki bu kavşakta sıklıkça kaza olduğunu belirtti ve bin an önce yeniden bir düzenleme yapılmalıdır.' dedi.

Faruk Aydın, Yenidoğan dönel kavşağının yeniden düzenlenmesi için Karayollarına itirazda bulunacaklarını belirterek, 'bazı vatandaşlar ve bölgedeki yaşayan kişiler Karayollarına kavşağın daha güvenli hale getirilmesi için şikayet ve talepte bulunduğunu biliyoruz. Yaralamalı ve maddi hasarlı kaza olmaması için gerekli düzenleme bir an önce yapılmalıdır.' dedi.


405 defa okundu...
 Yorumlar Toplam 3 yorum yapılmıştır.
r.Kaderli       kavşak   12 Şubat 2010 Cuma 22:23
Yenidoğan kavşağı gerçekten, değil Konya -Beyşehir karayolunun ;Ülkemizin yüzkarasıdır.Bilmem ne derece doğru ama bi tarihte bu kavşağın da AB kriterlriyle ilintisi olduğunu duymuştum. Ben Avrupa'nın bir kaç ülkesini dolaştım. Böyle bir yüz karası görmek şöyle dursun,adamlar koca koca göbek yapmaya, yüksek kaldırım yapmaya hiç yeltenmemişler.Bu bizim medeniyet seviyemizin de tezahürüdür aynı zamanda.Ne Avrupa'da ,nede Asya'da bunun örneğinin olmadığını düşünüyorum Daha doğrusu böyle bir şey görmedim. Ülkemizdeki trafik kazalarında ;sürücü ve araçlardan kaynaklanan kaza oranı kadar, işaret levha ve karayollarının bozuk düzeninin de rolü hakkındaki yorumları da sizlere bırakıyorum.
mustafa özkan       tuzak kurmuşlar   06 Şubat 2010 Cumartesi 11:48
bu kavşağı yapanlar bence sürücülere tuzak hazırlamışlar,kaza yapmaları için.başka bir şey düşünemiyorum gidip görsün bunun planını yapanlar burda doğru yapılan tek bir şey varmı?yıllardan beri atıl vaziyette duruyor.buda bölgemizin sahipsizliğini gösteriyor.saygılarımla
Tüm yazarlar ALINTI YAZILAR  
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Tüm hakları sakldır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
Beyşehirin Sesi Gazetesi
Telefon: 0332 512 4149
Eposta: haber@beysehirinsesi.com