Karakter Boyutu A A A
Beyşehir- BSA kanalı açılışı bugün
11 Kasım 2011 Cuma 11:41

Ak Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, Konya bölgesinde sadece Beyşehirde bugün saat 14.00te köprübaşında kurulacak olan sinevizyon aracılığı ile Başbakanımız tarafından BSA kanalı, Gembos Derivasyonu

Türkiye’de hayata geçirilen 111 dev projeden birisi olan BSA kanalı, Gembos Derivasyonu ve Yeşildağ Sulama Projeleri bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından toplu açılış programı ile devreye sokulacak.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Ak Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, “Konya bölgesinde sadece Beyşehir’de bugün saat 14.00’te köprübaşında kurulacak olan sinevizyon aracılığı ile Başbakanımız tarafından BSA kanalı, Gembos Derivasyonu ve Yeşildağ Sulama Projeleri’nin açılışı gerçekleştirilecek. Toplu açılış törenleri Türkiye’de yedi noktadan sinevizyon aracılığı ile yapılacak.’ dedi.

Başkan Huğlu, Konya bölgesinde sadece Beyşehir’de Köprübaşında sinevizyon kurulacağını belirterek bugün saat 14.00’da canlı olarak resmi açılışı gerçekleştiriliecek olan BSA Kanalı, Gembos Derivasyonu ve Yeşildağ Sulama Projesi’nin toplu açılış törenlerine tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum dedi.

Huğlu, açılış törenlerine Konya Vali Yardımcısı, Konya Milletvekilleri ile DSİ Bölge Müdürlüğü yetkililerinin katılacağını da belirtti.

Öte yandan Bakanlık tarafından da konu ile ilgili olarak bir açıklama yapıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanan 111 dev tesisin açılışı bugün gerçekleştirilecek.

Açıklamada, bugün açılışı yapılacak tesislerin bazıları hakkında şu bilgiler verildi:

Temelden 218 metre yüksekliği ile ülkenin en yüksek, Avrupa'nın 6. yüksek barajı Karaman Ermenek Barajı'nın hidroelektrik santrali tamamlandı. 302,4 MW kurulu gücündeki Karaman Ermenek HES ile yılda takriben 1.2 milyar kilowatt/saat elektrik üretilecek.

Ayrıca, yenilenebilir enerji kaynağımız hidroelektrik enerjinin üretimini sağlayacak ve Su Kullanım Hakkı Anlaşması Yönetmeliği çerçevesinde özel sektör tarafından tamamlanan 47 adet HES de hizmete açılacak.

-Konya Ovası suya doyacak-

Konya Gembos Derivasyonu ve Yeşildağ Sulaması ile Konya Çumra 2. Merhale Projesi BSA (Beyşehir-Suğla-Apa) Kanalı, Konya Ovası'nı suya doyuracak. Konya Gembos Derivasyonu ile yıllık 130 milyon metreküp su, 15 bin 769 metre uzunluğundaki kanallarla Beyşehir Gölü'ne aktarılacak ve 30 bin 400 dekar arazi sulanacak. 68 bin 558 metre uzunluğundaki BSA kanalı ile de Suğla Depolaması'na ve oradan da Konya Çumra Ovası'na su verilecek.


1816 defa okundu...
 Yorumlar Toplam 1 yorum yapılmıştır.
» Beyşehir- S.Ü Yönetimi Beyşehirde Beyin Fırtınası
» Beyşehir- CHP Milletvekili Kart Gemiyi gündeme get
» Beyşehir- Seydibey Patates Üreticisine desteği art
» Beyşehir- Beyşehirde Selçuk Üniversitesinin Gelec
» Beyşehir- S.Ü. Vizyon ve Hedeflerini Beyşehirde Be
» Beyşehir- Recep Konukun Çiftçiler Günü mesajı
» Beyşehir- Seydişehir Belediyesi Selçuklu Sultanlar
» Beyşehir- Beyşehirli çiftçi Ayşe Doğan Türkiye Fin
» Beyşehir- CHP Milletvekili Kart Gemiyi gündeme get
»
»
»
»
»
»
»
Tüm yazarlar ALINTI YAZILAR  
.
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Tüm hakları sakldır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
Beyşehirin Sesi Gazetesi
Telefon: 0332 512 4149
Eposta: haber@beysehirinsesi.com