Ağır yaptırım ve şartlar sonucu Beyşehir’in ilk Yerel Televizyonu BGRT 29 yıllık yayın hayatına son verdi

Ağır yaptırım ve şartlar sonucu Beyşehir’in ilk Yerel Televizyonu BGRT 29 yıllık yayın hayatına son verdi

Son yıllarda basın yayın kanununda yapılan değişikliklerle bir çok yaptırım ve şartlar sonucu ekonomik şartlar altına ezilen yayın kuruluşları bir bir yayın hayatlarını sonlandırıyor. İlçemizde kurulu bulunan yerel televizyon sahibi BGRT Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Narin, “Son zamanlarda mali ve teknik yönden ekonomisini karşılayamayacağımız zorluklar çıktığı için mecburen yayınlarımızı sona erdirmek zorunda kaldık” dedi.  
Beyşehir ilçesinde, 29 yıldır yerel televizyon kanalı olarak yayınını sürdüren BGRT TV, karasal yayınına hüzünlü bir şekilde son verdi.
1993 yılından bu yana Beyşehir ve bölgesine yayın yapan BGRT TV, yayınlarına son vererek ekranlara veda etti. 
BGRT TV ekranlarını açanlar, “BGRT TV olarak Ekim 1993 yılından bu yana tarafsız ve objektif yayın anlayışımızla sürdürdüğümüz karasal televizyon yayınımızı bugün itibariyle sonlandırıyoruz. Bugünden itibaren www.bgrt.com.tr, facebook, YouTube BGRT TV’yi takip edebilirsiniz” anonsuyla karşılaştı.
BGRT Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Narin, yaptığı açıklamada, 3 Ekim 1993 tarihinde Beyşehir’de 7 arkadaşıyla bir araya gelerek ilk deneme yayınlarına başladıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:
“Tabi ilk olması nedeniyle epey zorluklar yaşadık, teçhizat yönünden olsun, teknoloji yönünden olsun, o dönemlerde bayağı bir zorlandık. 
1994 yılında RTÜK’ün kurulmasıyla, 1995 yılında GÖL FM ile birleşerek (BGRT) Beyşehir Göl Radyo TV Anonim Şirketi’ni kurduk, o tarihlerden bugüne kadar da objektif ve tarafsız yayın yapmayı sürdürdük.
“Mali ve teknik yönden ekonomisini karşılayamayacağımız zorluklarla karşı karşıya kaldık”
Ancak, son zamanlarda mali ve teknik yönden ekonomisini karşılayamayacağımız zorluklar çıktığı için mecbur bugün noktalamak zorunda kaldık. 
Aşağı yukarı 1-1,5 yıldır filan düşünüyorduk bu durumu, çünkü hakikaten gelirler, masrafları karşılamaz oldu. Ama ‘biz evimize bir ekmek götürelim yeter ki bu kuruluş devam etsin’ amacındaydık.
Yaklaşık 1-1,5 yıldır bu şekilde sürdürdük. Son zamanlarda elektrik maliyetlerinin çok yüksek olması, gelirlerimizin iyice düşmesi, karasal yayın izlenir oranının düşmesinden dolayı, mecburen bu kararı almak zorunda kaldık.
Ancak radyomuz yayınlarına devam edecek GÖL FM. Aynı zamanda biz de internet, dijital ortamımızdan haberleri aktarmaya devam edeceğiz yine.”