Ayasofya Açıklaması

Ayasofya Açıklaması

Saadet Partisi Beyşehir İlçe Başkanlığı ülke gündemi ve yaşanan olaylarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada ülkenin ekonomik durumu, 15 Temmuz darbe girişimi, Ayasofya Camii’nin ibadete açılması ve yaşanan doğal afetlerle ilgili genel bir değerlendirmede bulunuldu. 
Saadet Partisi Beyşehir İlçe Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:
“Saygıdeğer Beyşehirli Hemşehrilerimiz,
Bu günlerde ülke olarak tabii afetlerle karşı karşıya kalıyoruz.
- Rize Çayeli, Artvin Yusufeli ve Erzincan da art arda sel felaketlerine maruz kaldık.Rize Çayeli veArtvin Yusufeli’nde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Allah tabii afetlerden cümlemizi korusun!
- Diğer yandan Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Libya ya kadar gidiyoruz ama en yakın dostumuz Azerbaycan’a karşı yapılan saldırı karşısında bizim, eli kolu bağlı oturmamamız icap eder. İktidarın, üzerine düşeni bir an önce yapması gerektiğine inanıyoruz. Ermenistan’ın Azerbaycan’a yaptığı saldırıyı lanetliyoruz. Arkasında sömürgeci güçler olmadan, Ermenistan’ın böyle bir saldırıyı yapamayacağı kanaatindeyiz.
- 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yıldönümünü idrak ediyoruz. 15 Temmuz’da beklenmedik bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık.  Çok şükür ki milletimiz bu girişime topyekün karşı çıktı. 15 Temmuz gecesi şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, o gece gazi olan ve mücadele eden tüm vatandaşlarımıza minnetlerimi sunuyoruz.
- Türkiye’nin 15 Temmuz’dan çok büyük dersler çıkarması gerekir. Devlet kademelerinde liyakate önem verilmemesi de 15 Temmuz darbe girişimine zemin hazırlamış oldu. 15 Temmuz bir felaket sinyali verdi, çok şükür milletimiz ayağa kalktı ve buna dur dedi. 15 Temmuz bitti mi? Hayır. Bu darbe girişiminin arkasındaki güçler yani ABD ve İsrail ile Türkiye halen müttefiklik ilişkilerine devam etmektedir. Bu ilişkiler bir an önce gözden geçirilip en asgari seviyeye çekilmelidir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne ve vatandaşlarımızın canına kast eden bu devletlerle hiç bir şey olmamış gibi ilişkilerimizin devam etmesi kabul edilemez.
- 15 Temmuz darbe girişiminin siyasi ayağının da bir an evvel ortaya çıkarılmasının elzem olduğu kanaatindeyiz.
- Bu süreçte suçluların yanı sıra darbe girişimi ile alakaları olmayan birçok insan da maalesef itham edilerek mahkum edilmiştir.  Suçlular bir an evvel hakkettikleri cezalar ile cezalandırılmalı, masum insanlar hakkında adaletin bir an önce tecelli ettirilmesi gerekir. Ayrıca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın birkaç ay önce açıkladığı üzere15 Temmuz gazi ve şehitleri için toplanan 339 milyon TL’lik paranın henüz sahiplerine ulaştırılmadığı görülmüştür. Bu tarihten sonra da sadece 12 milyon TL’lik kısmının hak sahiplerine ulaştırıldığı Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bilge Gürs tarafından ifade edilmiştir. Bu ifadeler doğru ise geri kalan miktarın 4 yıl boyunca neden ödenmediği de milletimize açıklanmalıdır ve bu paralar hak sahiplerine bir an önce ulaştırılmalıdır.
- Bugün Ayasofya tekrar ibadete açıldıysa bunda şüphesiz en büyük pay, Ayasofya’yı ömrü boyunca gündemden düşürmeyen merhum Erbakan Hocamıza ve bu konuda gayret gösteren Milli Görüş hareketi mensuplarına aittir.
- Bu vesile ile Ayasofya konusunda emek sarf eden herkesi bir kere daha tebrik ediyoruz. Kendilerine müteşekkiriz! Fatih, Ayasofya’yı vakfetmiştir. Arkasından gelenlerin, bu vakfiyeye riayet etmesi gerekirdi. Çok şükür ki geç de olsa öyle oldu.
- Diğer yandan insanımızın ekonomik olarak sıkıntılar yaşadığı bir dönemdeyiz. TÜİK’te 9 tane bölge başkanı değişti ve sonrasındarakamlar bazında işsizlik azaldı, ekonomimiz güçlendi. Gülelim mi, ağlayalım mı? Rakamlarla oynamakla ekonomi düzelmez! Fabrikalar çalışmıyorken, esnafın mecburen kepenk kapattığı bir dönemde, turizm sezonu açılmamışken işsizlik nasıl azaldı? Tarımla ilgili alınan tedbirlerin yetersiz olduğu görülüyor. Halen %10 ekilmemiş arazi bulunuyor. Ticari faaliyetler ve sınai faaliyetler giderek yavaşlıyor. Buna rağmen şaşıyoruz, ekonomimiz büyüyor. Ekonomik küçülmemizi dolar kurunda bile görmek mümkün!  3 yıl önce bugün 2,89 TL olan dolar bugün 6.86 TL. Birçok şeyin dolarla ithal edildiği ülkemizdesadece 4 yılda yaklaşık %138 fakirleştik. Buna karşın örneğin; memur maaşları sadece %61, asgari ücret sadece %83 zamlanmıştır. “Halkımızı enflasyona ezdirmiyoruz” sözü sadece Tüik’in kendi düşüncesine göre hesapladığı enflasyon odaklı söylenmiş bir sözden ibarettir.
Bu gerçekleri Beyşehirli hemşehrilerimizin ve tüm vatandaşlarımızın gözden geçirmelerini diliyor, hürmet ve muhabbetlerimizi sunuyoruz.”