Beyşehir’deki Seralarda 12 ay üretim yapılabiliyor

Beyşehir’deki Seralarda 12 ay üretim yapılabiliyor

Beyşehir’de, kurulan seralarda yılın 12 ayında tarımsal üretim yapılabildiği belirtildi.
Beyşehir’de, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma ve hayata geçirilen projelerin ardından ilçe merkezi ve farklı mahallelerde kurulan seralarda yapılan yetiştiricilik sayesinde yılın 12 ayında da ürün alınabiliyor, üretici gelir elde edebiliyor.
Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kaya, Konya’da tarım ve hayvancılığın önemli merkezlerinden Beyşehir ilçesinin seracılıkta da daha iyi noktalara gelebilmesi ve üreticilerin gelirlerinin daha da artırabilmesi maksadıyla üç yıl önce kurum olarak başlattıkları proje çalışmalarının meyvesini almaya başladıklarını belirtti.
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından KOP Eylem planı kapsamında yürütülen tarımsal eğitim ve yayım projesinden ilçedeki çiftçilerin de yararlanabilmesi için başlattıkları çalışmalarla bugüne kadar ilçe genelinde 22 sera kurulumunu gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kaya, kurulan bu seralarda yoğun olarak domates, salatalık ve biber gibi sebze ürünlerinin yetiştirilmeye başlandığını ifade etti.
Seralarda sonbahar döneminde ise marul, tere, roka, yeşil soğan gibi kışlık ürünlerin ekiminin yapıldığını anlatan Kaya, böylece üreticinin yılın 12 aylık döneminde farklı ürünler yetiştirerek gelir imkanlarının artırıldığını söyledi. Kaya, şunları kaydetti: “Son yıllarda kurum olarak yürüttüğümüz çalışma ve hayata geçirdiğimiz projelerle seracılığı ilçemizde ayağa kaldırdık. Desteklerden faydalanmayan çiftçilerimiz de kendi imkanlarıyla ya da banka kredileriyle bu işe başladı.Yüzde 70, hatta yüzde 100 hibeli desteklemelerimiz de oldu.
Şu anda ise yüzde 50 kırsal kalkınmadan desteklemelerimiz devam ediyor. Beyşehir’de şu an 50 civarında sera bulunuyor. Seracılık yapmak isteyen vatandaşlarımızı da talepleri doğrultusunda bilgilendiriyor ve gerekli yönlendirmeleri yapıyoruz.
Gelecekte seracılıkta Beyşehir inşallah daha da iyi noktalara gelecektir. Seralarda sebze yetiştiren tüm üreticilerimize bol bereketli kazançlar diliyoruz.”