BİRLİK OLUNCA AKAN SULAR DURUYOR

BİRLİK OLUNCA AKAN SULAR DURUYOR

Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Gölü’nden BSA kanalına regülatör kapaklarının açılarak su akışı yapılmasından sonra bölgede yaşanan yeni gelişmeler üzerine sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu.
Açıklamada, kapakların açılarak su salımına başlanmasının Beyşehir halkını, toplumun her kesimini ve kendilerini üzdüğünü belirten Bayındır, şu değerlendirmelerde bulundu: “Hepimizin malumu olduğu üzere dün itibariyle Beyşehir Gölümüzün regülatör kapaklarının açılarak su salımının başladığına üzülerek şahit olduk.
Öncelikle ve özellikle belirtmek istiyorum ki; daha önceki geçmiş tarihli bu konuda beyanatlarımda da, bizlerin Beyşehir Gölünden su salımıyla Çumra Ovasında yürütülen tarım faaliyetlerine karşı olduğumuz bir durum söz konusu değildir.
Ancak mevsim itibariyle yağışların olduğu bir dönemde ve üstelik Gölümüzün geçen yıla göre su kotunun ve kıyılardaki çekilmenin gözle görülür durumu ortadayken dün itibariyle bahse konu su salımına anlam veremedik.
Bu sebeple sabahleyin hükümetimizi temsilen Ak Parti İlçe Başkanı Recep Elkin, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkan Vekili Ahmet Karagöz, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı, Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Memduh Göner, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Oktay Kacar, Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Kurt ve Taşıyıcılar Kooperatifi Üyesi Hasan Tatlıcıoğlu ile birlikte Konya Valimiz Sayın Vahdettin Özkan beyi ziyaret ederek bahse konu su salımı hakkındaki hassasiyetimizi dile getirerek ve gölümüzün son durumu hakkında bilgi verdik.
Sayın Valimiz Vahdettin Özkan beyin talimatları doğrultusunda 18.03.2021 Perşembe günü sabah itibariyle regülatör kapakları tekrar kapatılacaktır.
Bu ziyaret öncesinde ve esnasında temaslarda bulunduğumuz ve desteklerini gördüğümüz Konya Milletvekilimiz Sayın Gülay Samancı’ya ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanımız Sayın Mustafa Akış’a, ayrıca bizlerin ziyaret talebini kabul ederek dinleyen ve su salımının durdurulması talimatını veren Konya Valimiz Sayın Vahdettin Özkan’a, ziyaretimize katılım gösteren yukarıda isimlerini bahsettiğim Parti İlçe Başkanlarımız ve STK Başkanlarımıza,
Şehrim adına teşekkür ediyor, şükran ve minnetlerimi sunuyorum” dedi.