FEN LİSESİ’NDEN FARKINDALIK OLUŞTURAN ÇALIŞMA

FEN LİSESİ’NDEN FARKINDALIK OLUŞTURAN ÇALIŞMA

Fetullah Bayır Fen Lisesi’nde okul binasında katlara Beyşehir ‘in tarihi ve görsel güzelliklerinin adı verildi.
Okulda bulunan dört kata, kronolojik sıralama da dikkate alınarak; Kubadabad (1236), Eşrefoğlu Camii (1299) ve Taşköprü (1914), son kata da Beyşehir Gölü adı verildi.İlçemizin önde gelen tarihi ve görsel değerlerinin adı verilen katlar ilgili görseller ile donatılmakta.
Katlarda yapılan bu güzel çalışmanın yanında, okulda bulunan derslik ve salonlara da Türk – İslam kültür tarihinin önde gelen bilim, düşünce yada sanat insanlarının adı verildi. Çok sayıda bilim ve sanat insanına dair oldukça güzel çalışmalara okul koridorlarında yerini aldı. Bunlardan bazıları;Mevlana, Yunus Emre, Akşemsettin, Yusuf Has Hacib, Kaşgarlı Mahmut, Farabi,Biruni, İbni Sina, Cabir bin Hayyan, Harezmi, Mimar Sinan, Mimar Kemalettin, Cahit Arf, Barış Manço, Hulusi Behçet, Evliya Çelebi, Kâtip Çelebi,Piri Reis, Ali Kuşçu, Halil İnalcık, Aziz Sancar.
Bu iki özgün çalışma dışında okul koridorları ve pansiyonda bulunan yemekhane de posterler (200x100 cm) ile donatıldı. Türk tarihi, bilim dünyası, rehberlik, sağlıklı beslenme, milli ve manevi konuları içeren posterler, içerdikleri görseller ve bilgiler ile ilgi çekiyor.
Okul Müdürü Bilal Bülent ALPEREN yaptığı açıklamada, “Okulumuz 2011 yılında açıldı ve kendi binasına 2014 yılında taşındı. Hayırseveremiz Fetullah BAYIR, o dönemde üç milyon Türk lirasını aşan bir katkı sağladı. Devletimiz de altı milyon Türk lirası kaynak sağlayarak pansiyon binamız ile spor salonumuzun yapılmasını sağladı. Donatım için sağlanan kaynaklar da dikkate alındığında on milyon Tük lirasını aşan bir yatırım oldu. Tabi bu harcamalar o döneme ait. Dolayısıyla bugün için rakamsal değer çok daha yukarıda. 
Hayırseveremiz Fetullah BAYIR’ın kişisel özverisi yanında, pansiyon ve spor salonun konusunda da Milletvekilimiz Gülay SAMANCI ve o dönemde milletvekilimiz olan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanımız Mustafa AKIŞ’ın katkı ve destekleri de önemliydi. Biz de sürecin her aşamasını özenle takip ettik, katkı verdik. 
Bugün akademik bakımdan çok başarılı, okul iklimi bakımından da imrenilen bir yapı ortaya çıktı hamdolsun.  Okulumuzda görev yapan paydaşlarımızın, bu güzel tablonun ortaya çıkması bakımından ortaya koyduğu samimi ve özveri dolu katkıya özellikle vurgu yapmak istiyorum. Yönetici, öğretmen yada destek personeli her birinin yüreğine sağlık.
Şu günlerde, Beyşehir tarihi ve görsel güzelliklerinden hareketleokul binamızda dört ana kata ad verdik. Her katı da adına uygun biçimde görsellerle donatıyoruz. Derslik ve salonlara ise, milli kültürümüzün önde gelen şahsiyetlerinin adını verdik. Bu güzide şahsiyetleri konu alançalışmalar da derslik ve salonların girişinde yerlerini aldı. Bunların yanında salon ve koridorlara çok sayıda poster astık. Bu posterler, hem fiziksel kalite hem de içerik bakımından oldukça güzel çalışmalar. Tüm bu çalışmalar farkındalık oluşturmak bakımından önemli. Umarım faydalı olur. Ben bu vesile ile süreçte katkı veren paydaşlarımıza da teşekkür ediyorum.
Sözlerimin sonunda, üniversite sınavına girecek olan tüm öğrencilerime üstün başarı dilerken, onların iyi yetişmesi adına katkı veren herkese, özellikle de okulumuz öğretmenlerine teşekkür ediyorum.”