Gururumuz Fen Lisesi

Gururumuz Fen Lisesi

ÖSYM, üniversite yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Beyşehir ve bölgemizin seçkin eğitim kurumlarından Fetullah Bayır Fen Lisesi öğrencelerinden birçoğu önemli üniversite / programlara yerleşti.
Okul Müdürü Bilal Bülent ALPEREN konuyla ilgili olarak şunları söyledi, “Bilindiği üzere okulumuz 2011’de açılmış olup, ilk mezunlarını 2015’te verdi. Bu yıl altıncı dönem mezunlarımızla birlikte toplamda 345 öğrencimiz üniversite sınavına girmiş oldu. 
Öğrencilerimiz önemli başarılar elde ettiler.Bu yıl sınava giren öğrencilerimizin başarısıyanında geçen yıl mezun olan arkadaşlarımızdan da önemli başarı hikayeleri oldu.
2020 YKS sonrası, on öğrencimiz sayısal puan türünde ilk 8000 içinde yer aldı. Geçen yıl sayısal puan türünde Türkiye 170. olan öğrencimiz Ömer Faruk ÜNAL, bu yıl da sınava girdi ve EA puana göre 31. sözel puana göre 16. oldu. Son üç yılda muhtelif puan türlerinde Türkiye genelinde yedi öğrencimiz ilk 1000’de yer aldı. 
Bugüzel tablonun oluşması bakımından katkı verenleri taktirle anıyorum. Hayırseverimiz, okul binamız için üç milyonun üzerinde harcama yaptı.Devletimiz de yurt, spor salonu ve donatım ile ilgili işler için yedi milyon civarında kaynağı kullandı. Bu rakamlar beş yıl öncesinin şartlarıyla değerlendirilmeli.
Bizler de okulda paydaşlarımızla birlikte özveriyle çalıştık. Güzel bir çalışma ortamımız olsa da zaman zaman önemli sınırlılıklar da yaşadık. Böylesi durumlara rağmen, daima ‘çözüm odaklı’ olduk. Tam da bu nedenle ‘kanaat ortaya koyarken bilgi sahibi olmanın’ önemine vurgu yapma ihtiyacı duydum çoğu zaman. 
Öğrencilerimizin; milli ve ahlaki değerlerin bilincinde, akıl ve bilimi önemseyen, dürüst ve çalışkan bireyler olması ülküsü ile hareket ettik daima.Başarılı da olduk. Bu nedenle katkı veren herkese ama en çok da mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Gelinen noktada okul binamız, pansiyonumuz ve spor salonumuz ile ilgili önemli bir sorunumuz yok. Öğrencilerimizin başarısı ve efendiliği yanında,fiziki yapı bakımından da oldukça güzel bir tablo ortaya çıktı. Ortamı gören ziyaretçilerimiz olumlu anlamda etkilemekte. Çevre düzenlemesi adına önemli mesafe almış olsak da biraz daha çalışma yapılması gereği var. Daha önce de belirttiğim üzere bu noktada belediyemiz en önemli çözüm ortağımız.
Eğitim camiası olarak bizler kutsal bir görev ifa ediyoruz. Bu alanda yapılan doğru ya da yanlışlar son derece önemli sonuçları beraberinde getiriyor. Öyle olunca da ‘vebal’ büyük. Onun için de idealist, dürüst ve çalışkan duruşundan taviz vermeden çalışan meslektaşlarımı taktirle anıyorum.”
Fetullah Bayır Fen Lisesi okul müdürlüğü emanetini birkaç gün içinde devredeceğini de ifa eden Bilal Bülent ALPEREN, bu konuda da şunları söyledi, “Yazılı sınav sonrası 2012 yılı şubat ayında atanarak başladığım görevimden mevzuat gereği sekiz yıl olan görev sürem tamamlandığı için ayrılıyorum. Görev yaptığım süre zarfında sıklıkla ifade ettiğim üzere ‘Mahkeme kadıya mülk olmadığı’ gibi, bilen için ihmal edilmesi halinde bu ve benzeri görevlerin vebali büyük.Kendi adıma bu gerçeğin bilinciyle çalışma gayretinde oldum. Arkadaşlarımla birlikte önemli hizmetlere vesile olmanın onuru ise, en büyük kazanımımız oldu. Süreç boyunca çalışmalarımıza katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Umarım başta Fetullah Bayır Fen Lisemiz olmak üzere, tüm eğitim kurumlarımız çok başarılı olur. Zira bu alanda elde edilecek başarılar milletimiz bakımından çok önemli.”