Kültür-Turizm Koruma Bölgesi İlan Edildi

Kültür-Turizm Koruma Bölgesi İlan Edildi

Hüyük ilçesinde bulunan bir yayla, kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi olarak tespit edildi ve ilan edildi.
Hüyük ilçesine bağlı İmrenler Mahallesi’ndeki İmrenler Yaylası, Cumhurbaşkanı kararı ile “Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi” olarak tespit edildi ve ilan edildi.
BAŞKAN ÇİĞDEM: “ÜÇ YILDIR BU MÜJDEYİ BEKLİYORDUK”
Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kararı Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kamuoyuna duyurdu.
Başkan Çiğdem, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan söz konusu karara ilişkin olarak, “Yaklaşık üç yıldır bekliyorduk bu güzel müjdeyi. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, AK Parti Konya milletvekillerimiz  Sayın Orhan Erdem ve Sayın Tahir Akyürek’e, ayrıca başından sonuna kadar tüm emeği geçenlere teşekkür ederim.”ifadelerine yer verdi. 
Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren karara göre,  Kemer ilçesindeki Arslanbucak bölgesi ‘turizm bölgesi’, Ankara’nın Kahramankazan ilçesine bağlı Soğucak bölgesi de ‘termal kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi’ olarak tespit edildi ve ilan edildi.
Söz konusu kararlar 2634 sayılı turizmi teşvik kanununun 3’üncü maddesi gereğince verildi.
KÜLTÜR VE TURİZM KORUMA VE GELİŞİM BÖLGESİ NE DEMEK?
 Tarihî ve kültürel değerlerin yoğun olarak yer aldığı veya turizm potansiyelinin yüksek olduğu yöreleri korumak, kullanmak, sektörel kalkınmayı ve plânlı gelişimi sağlamak amacıyla değerlendirmek üzere sınırları Kültür ve Turizm Bakanlığının önerisi ve Cumhurbaşkanı onayı ile ilân edilen bölgelerdir.
1/25.000 veya daha alt ölçekli plân ile belirlenen, içinde turizm türleri ile kültür, eğitim, eğlence, ticaret, konut ve her türlü teknik ve sosyal alt yapı alanlarından bir veya daha fazlasını kapsayan, kendi içinde alt alanlara ayrıştırılabilen arazilerdir.