Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu’nda LGS’DE BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu’nda LGS’DE BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Beyşehir Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen törende liselere giriş sınavında (LGS) dereceye giren öğrenciler Okul Aile Birliği tarafından altınla ödüllendirildi.
Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu, LGS başarısını her yıl artırarak yoluna devam ediyor. Okulda öğrencilerin elde ettiği başarı, her yıl Okul Aile Birliği tarafından ödüllendiriliyor.
2021-2022 eğitim öğretim yılı LGS sonuçlarında bu yıl da başarı elde eden öğrenciler okulda düzenlenen törende altınla ödüllendirildi.
      Ödül töreninde konuşan okul aile birliği başkanı Halit Can, “Allah’a şükürler olsun bu yıl da öğrencilerimizin başarısı bizleri memnun etti” dedi.
Can, “Amacımız iyi de, güzelde, hayırda, başarıda ilçe, il, ülke olarak hep beraber daha da ileriye gitmek” diye konuştu.
Okulda mezun öğrenci sayısına oranla sınavla öğrenci alan okullara yerleştirmede bu yılki başarının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Can, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“ Mezun ettiğimiz öğrenci sayısına oranla sınavla öğrenci alan okullara yerleştirmede bu seneki başarımız bizleri mutlu etti. 34 öğrencimiz LGS sınavına girmiş 6’sı  Fen Liselerine, 7 öğrenci sınavla öğrenci alan okullara yerleşmiş bulunmaktadır. Diğer öğrencilerimiz ise adreslerinin bulunduğu bölgelerdeki okullara üst öğrenimlerine hazır bir şekilde yerleşmişlerdir. Ayrıca üç öğrencimiz Yavuz Selim Ünal, Medine Yılmaz, Esma Nur Çubuk ilçede ilk 10’a girerek bizleri sevindirmiştir.
Sınavla öğrenci alan okullara yerleşen ve yüzdelik dilimi  yüzde 20 ve yukarısı olan öğrencilerimiz şöyle sıralanmıştır.
Yavuz Selim Ünal Fetullah Bayır Fen Lisesi, Medine Yılmaz Fetullah Bayır Fen Lisesi, Esma Nur Çubuk Fetullah Bayır Fen Lisesi, Tülay Erva Şermet Fetullah Bayır Fen Lisesi, Ebrar Usta  Mahmut Sami Ramazanoğlu Aihl Proje, Melisa Aşıcı Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi, Zehra Şevval Dik Konya-Meram/ Şükrü Doruk Kız Aihl, Mustafa Erdik Şarkikaraağaç Fen Lisesi, Tarık Taha Mızrak Ali Akkanat Anadolu Lisesi, Berra Konuk Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi