Mevlana Beyşehir’de anıldı

Mevlana Beyşehir’de anıldı

Hazreti Mevlana Celaleddin-i Rumi, Beyşehir ilçesinde düzenlenen programda öğretmenler tarafından seslendirilen şiir dinletileriyle anıldı.
Beyşehir Belediyesi evsahipliğinde Beyşehir Sahne Sanatları Kulübü tarafından Mevlana Celalettin’i Rumi’nin 746.Vuslat Yıldönümü kapsamında Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen “Okunacak Bir Şiir Mevlana Şiir Gecesi” adlı şiir dinletisi programına vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.
Öğretmenler tarafından seslendirilen şiirlerin yer aldığı programda, sahneye çıkan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır da okuduğu Mevlana şiiri performansıyla beğeni topladı. Salonu dolduran davetlilerden yoğun alkış alan Başkan Bayındır, şiirini okuduktan sonra “Hazreti Mevlana’nın bu şiirini Beyşehir’ime ve sizlere armağan ediyorum” sözleriyle sahneden ayrıldı.
 Başkan Bayındır, program sonunda yaptığı konuşmada ise, “Bana da böyle bir pay verdiler, yapmaya gayret ettim inşallah mahcup olmamışımdır. Her birisine teşekkür ediyorum. İşte iyi kötü yalan dünya, işte geldik işte gideceğiz; aslolan yaradanın hatrı.  İnşallah sizlere iyi vakit geçirebilmişizdir.”dedi. 
Semazen gösterilerinin de yer aldığı program kapsamında, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Fotoğraf Kulübü tarafından düzenlenen “Mevlana Fotoğraf Yarışması”nda sergilemeye layık görülen Mevlana fotoğrafları da açılışı yapılan sergiyle katılımcıların beğenisine sunuldu. 
Beyşehir Sahne Sanatları Kulübü Başkanı Tayfun Korkmaz da, programın sonrasında yaptığı açıklamada, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır’ın teklifi ve öncülüğünde kurdukları kulübün Beyşehir’de ilk programını icra etmesinin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, “Başkanımız bu kulüple bana büyük bir sorumluluk verdi. İlk programımızı da bu akşam güzel Beyşehir’imizin insanlarına sunmuş olduk. Mevlana konulu şahane bir sunum olduğunu düşünüyorum. Herkes de mutlu ayrıldı buradan. Yaklaşık 2,5 ay süren provalardan sonra programımızı burada sahnede sergiledik. Programda, büyük sürpriz de Başkanımızın okuduğu Mevlana şiiri idi. Kimsenin haberi yoktu. Onun da bir şiiri sahnede okumasıyla ve muhteşem performansıyla programımızın zirveye ulaştığını düşünüyoruz. Başkanımıza bu güzel yorumundan, bizlere nazikane sözleri ve desteklerinden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum.”dedi.