SANAYİ İŞBİRLİĞİ İSTİŞARE TOPLANTISI 

SANAYİ İŞBİRLİĞİ İSTİŞARE TOPLANTISI 

Beyşehir ilçesi, Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi’nin öncülüğünde Selçuk Üniversitesi Anamas Konukevi’nde yapılan Seydibey Mesleki Eğitim ve Sanayi İşbirliği İstişare Toplantısı’na ev sahipliği yaptı.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Seydibey Şubesi, Eğitim, Kültür, Araştırma ve Yayınlar Komisyonu koordinasyonunda düzenlenen istişare toplantısı, Beyşehir ve Seydişehir ilçelerinden eğitimcilerin katılımıyla Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifinin ev sahipliğinde Beyşehir’de gerçekleştirildi.
Toplantıya, Milli Eğitim Bakanlığı, Necmettin Erbakan ve Selçuk Üniversiteleri, Mesleki Eğitim Merkezi’nden temsilciler, akademisyenler ve MÜSİAD Seydibey Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
Toplantıda, her iki ilçeden eğitimcilerin mesleki eğitim ve sanayi işbirliği yol haritasının belirlenmesi amacıyla görüş, düşünce ve önerileri dile getirildi. 
Programın açılışında konuşan MÜSİAD Seydibey Şube Başkanı Yasir Dumlupınar, bölgenin sorunu haline gelen ara eleman, nitelikli eleman ve işsizlik sorunları için “Son yıllarda, çalışma hayatında yaşanan değişimler neticesinde, iş gücü piyasasında ileri düzeydeki yeterliklere sahip insan kaynağı ihtiyacının giderek arttığını ifade ederek, “Mesleki eğitim merkezlerini hem işverenler hem de öğrenciler için cazip kılabilmemiz, mesleki eğitim – sanayi, üniversite sanayi işbirliğini gerçekleştirmemiz gerekiyor” dedi. 
Bölgenin önde gelen eğitimcilerinin önerileri ile bir yol haritası çıkartılarak kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekenlerin önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılıp bölgedeki sektör başlıklarının belirlenerek sanayici ve eğitimcilerden oluşacak sektörel komiteler ile odak grup toplantıları ve çalışmalarının başlatılmasına karar verildi.
MÜSİAD Seydibey Şubesi, Eğitim, Kültür, Araştırma ve Yayınlar Komisyonu Başkanı Mücahit Eraslan, programda yaptığı kapanış konuşmasında, mesleki ve teknik eğitime yönelik var olan toplumsal algının değiştirilmesi gerektiğini belirtti.
Eraslan, bunun yanı sıra bölge işadamları ile iş birliği imkânlarının artırılması gerektiğini de ifade ederek toplantının verimli geçtiğini ve mesleki eğitim ile ilgili toplantıların devam ettirileceğini belirtti.
Eraslan, toplantıya katılımlarından dolayı SÜ Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Karaman’a, SÜ Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Mangır’a, Seydişehir Kamil Akkanat Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Arbağ’a, NEÜ Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kahraman’a, Beyşehir İlçe Millî Eğitim Müdürü Musa Konuk’a, Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar’a, Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr.Üyesi Yusuf Uzun’a, Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekan Yrd. Doç. Dr. Aziz Öztürk’e, Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekan Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Metehan Ortakarpuz’a, Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Müdür Yrd. Öğr. Gör. @ibrahim.akdag.1460’a, Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Müdür Yrd. Öğr. Gör. Şükrü Güven’e, Huğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erkan Akgöz’e, Huğlu Meslek Yüksekokulu Müdür Yrd. Öğr. Gör. Ahmet Demirci’ye, Huğlu Savunma Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Sümbül’e, Huğlu Savunma Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Teknik Müdür Yrd. Emin Ersen’e, Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yalçın Akbaş’a, Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Baş Müdür Yrd. Bayram Karışan’a, Beyşehir Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Zafer Timurlenk’e, Üzümlü Savunma Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bülent İmri’e, Üzümlü Savunma Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Teknik Müdür Yrd. Kevser Ayhan’a, Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Zafer Ülkebaş’a, Seydişehir Leman- Kadir Parıltı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Murat Kocabaş’a, Seydişehir Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Seyit Ali Koç’a, Beyşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şaban Yılmaz’a ve misafirperverliğen dolayı Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Başkanı Naci Tanık’a teşekkür etti.