Ali Akkanat MYO’da mezuniyet heyecanı

Ali Akkanat MYO’da mezuniyet heyecanı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekoulu’nda 32.dönem mezuniyet heyecanı yaşandı. 
Bu yılki eğitim öğretim döneminin sonunda okuldan 298 öğrenci mezun oldu.
Ali Akkanat Kampüsü’ndeki mezuniyet töreninde konuşan Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Ali Antepli, 1989 yılında turizm ve otelcilik programı bünyesinde 40 kişiden oluşan ilk öğrenci grubuyla Beyşehir Meslek Yüksekokulu adıyla öğretim hayatına başlayan yüksekokulun 1989 yılından günümüze kadar yeni bölümler de ilave edilerek 6 bölüm, 10 program ve yaklaşık bin 500 öğrenci kapasitesine ulaştığını belirtti.
7 Ağustos 2009 tarihinde Yüksek Öğretim Kurulu tarafından ismi Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu olarak değiştirilen yüksekokulda 24’ü akademik ve 21’i idari olmak üzere toplamda 45 personelin görev yaptığını anımsatan Antepli, mezun olan öğrencilerine de seslenerek, “Yaşamınızın en verimli döneminde Selçuk Üniversitesi öğrencisi olarak yoğun ve yorucu bir sürecin içinde bizlerle birlikte oldunuz. Üniversite ve yüksekokul olarak tüm imkanlarımızı kullanarak sizlere piyasa koşullarında rekabet üstünlüğü sağlayacak şekilde eğitim vermeye çalıştık.”dedi.
Hüyük Kaymakamı ve Beyşehir Kaymakam Vekili Hasan Çimer de mezun öğrencilere hitap eden konuşmasında, “Ben genç kardeşlerimize sadece şunu tavsiye ediyorum; mesele şimdi başlıyor mezun olduktan sonra. Hepinizin bu güzel vatana, Türk milletine borcunuz var. Bunu aklınızdan çıkarmadan hizmetlerimizi devam ettirmemiz gerekiyor.”ifadelerine yer verdi.
Okul birincisi Sinem Şahin’in yaptığı konuşmanın ardından bu dönem Türkiye Aşçılar Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen ‘gelenekten geleceğe mutfak yarışması’nda dereceye giren aşçılık programı 1.sınıf öğrencilerine hediyeleri verildi.
Daha sonra öğrencilere diplomaları programa katılan protokol tarafından verilirken öğrenciler mezuniyet sevincini keplerini havaya atarak yaşadı.
Törenin sonunda öğrenciler düzenlenen konser ve eğlence programında mezun olmanın sevincini aileleriyle birlikte doyasıya kutladı.