İşçilere hak ettikleri zammı yapın!

İşçilere hak ettikleri zammı yapın!

Konya Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika arasında belediye işçilerine yapılacak zam oranının belirlenmesi için görüşmeler başladı. 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a çağrıda bulunan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Konya’da özveriyle çalışan belediye işçilerine hak ettikleri zammı  yapın” dedi. 
Konya Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika arasında belediye işçilerine yapılacak zam oranının belirlenmesi için görüşmeler başladı. Devam eden görüşmelere ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, işçilere hak ettikleri zammın yapılması çağrısında bulundu.
GEÇMİŞ DÖNEM GÖRÜŞMELERİNİ HATIRLATTI
Geçmiş sözleşme döneminde işçilerin iş bırakma eylemi yapma derecesine geldiğini kaydeden Yokuş, “Geçmiş dönem toplu iş sözleşmesinde belediye taşeron işçileri enflasyonun altında ezdirilmeye mahkûm bırakıldıkları için iş bırakma eylemi yapacaklarını açıklamışlardı. Daha sonra kamuoyu baskısıyla birlikte belediye işçilere yeterli olmasa da bir zam yaptı. Hatta o süreçte belediye CHP’li Tuzlukçu Belediye Başkanı’na dahi “benden fazla maaş artışı yapmayacaksınız” diye baskı yapmıştı. Gücümüzde asgari ücret 5 bin 500 lira olmasına rağmen belediyede hala 4 bin 500 lira alan işçiler var” dedi. 
“AÇLIK SINIRININ ÜZERİNDE BİR ZAM YAPILMALI”
Ekonomik kriz nedeniyle düşen alım gücüne dikkati çeken Yokuş, “ Derinleşen ekonomik kriz nedeniyle vatandaşlarımız geçinemez durumda. İktidar asgari ücreti güncelleyerek 5 bin 500 lira yaptı ama üzerinden çok zaman geçmeden gelen zamların ardından yapılan artış eridi. Öte yandan Türk dört kişilik ailenin açlık sınırını 6.391, yoksulluk sınırı ise 20.818 TL olarak açıkladı. Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, emeğe ve emekçiye saygı duyuyor ve onları düşünüyorsa işçilere mutlaka açlık sınırının üzerinde bir zam yapmalıdır. Konunun takipçisi olacağını belirtmek isteriz” ifadelerini kullandı.