Attila İlhan Sonsuz Şükran Köyü’nde yaşatılacak

Attila İlhan Sonsuz Şükran Köyü’nde yaşatılacak

Hüyük Sonsuz Şükran Köyü’nde, 15 yıl önce vefat ederek sonsuzluğa uğurlanan yazar, senarist, şair ve romancı Attila İlhan’ın adı,ölüm yıldönümünde anısına dikilen bir çınar fidanı ile Büyük Ustalar Çınarlığı’nda yaşatılacak.
Türk edebiyatının usta kalemlerinden Attila İlhan vefatının 15’inci yıldönümünde Çavuş Mahallesi’nde bulunan sanatçılara ait kerpiç evlerin olduğu Sonsuz Şükran Köyü’nde de anıldı.
Anma programında köy içerisinde önceki yıllarda oluşturulan Büyük Ustalar Çınarlığı’nda 80 yaşında hayata gözlerini kapayan usta yazar Attila İlhan’ın isminin yaşatılması için bir çınar fidanı dikimi gerçekleştirildi.
Fidanın toprakla buluşturulması sonrasında anma programına katılan İlhan’ın eşi sinema yapımcısı ve yönetmen Biket İlhan dikilen fidana can suyunu verdi.
Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Emrullah Eken, sanatçılığın sonradan elde edilen bir meslek olmadığının altını çizerek, “Attila İlhan da ülkemizde yetişen değerlerimiz esasında özünde yetenekle doğan bir sanatçımızdır. Kendisini ölüm yıldönümünde rahmetle anıyoruz. Sanatçıya çok daha fazla önem vermemiz gerekiyor” diye konuştu.
Oyuncu Nilüfer Açıkalın da, en sevdiği şairlerden birisi olan İlhan’ın adının yaşatılması için sanatçı köyünde bir çınar fidanının toprakla buluşturulduğunu belirterek, “Bu köyde vefa kaynaklı böyle bir gelenek var. Çok sevdiğimiz ve yitirmiş olduğumuz bize sadece eserleri kalan değerli sanatçıların adına çınarlar dikiyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Küçük gibi görünen ama bence devasa bir şey” şeklinde sözlere yer verdi.