Belediye öncülüğünde önce eğitim sonra iş

Belediye öncülüğünde önce eğitim sonra iş

Beyşehir ilçesinde, Belediye tarafından kurulan tekstil atölyesinde istihdam öncesi eğitim alan kursiyerler, yeni bir meslek edinmenin ve kendi doğduğu topraklarda istihdama kazandırılacak olmanın sevincini yaşıyor. 
Beyşehir Belediyesi tarafından KOP desteğiyle Kültür ve Yaşam Merkezi’nin zemin katında kurulan tekstil atölyesinde mesleki eğitim alan kursiyerlerin büyük bölümü Beyşehir’deki tekstil fabrikalarında kalifiye bir eleman olarak iş imkanına kavuşacak.
20 düz dikiş, 20 overlok, 15 reçme, 5 ütü, 1 ilik ve 1 düğme olmak üzere toplam 62 makinenin kurulu bulunduğu atölyede kursiyerlere eğitimler, bölgedeki tekstil fabrikalarında çalışan eğitmenler tarafından veriliyor. Açılan kurslarda kursiyerler reçme, düz dikiş, overlok eğitimleri alıyor.  Atölyede eğitim faaliyetlerinde kullanılan kumaş ve iplikler ise yine bölgede faaliyet gösteren tekstil fabrikaları tarafından karşılanıyor.  Kursiyerlerin mesleki eğitim almalarının ardından önemli bir kısmının Beyşehir ve Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve dünyaca ünlü markalara üretim yapan tekstil fabrikalarında istihdam edilmesi planlanıyor.
Atölyede bir süre önce başlayan 3 kurs tamamlanırken, iki ayı düz dikiş, 15 günü de reçme ve overlok eğitimi verilen 4’üncü dönem kursun devam ettiği, ardından 13 yeni kursun daha açılacağı belirtildi. Tekstil kurslarına dahil edilenlerin seçiminde önceliğin işsiz gençler, kadınlar ve engelli kesim olduğu bildirilirken, bugüne kadar 3 kursa toplam 86 kişinin katıldığı, halen 25 kursiyerin de eğitiminin sürdüğü kaydedildi. 
Beyşehir Belediyesi tarafından kurulan atölyede başlatılan tekstil kurslarının uzun vadede tekstil sektörünün Beyşehir’de yaşadığı kalifiye eleman sorununu önemli ölçüde ortadan kaldırması ve işsizlik sorununu da önemli ölçüde azaltması bekleniyor.  Beyşehir’de bu sektörde yaşanan kalifiye eleman sorunu dolayısıyla yatırım yapmaktan çekinen müteşebbislerin de kalifiye eleman sayısının istenen noktalara gelmesiyle yatırım yönünden önünün açılması amaçlanıyor.
BAŞKAN BAYINDIR, TEKSTİL ATÖLYESİNDE KURSİYERLERLE BULUŞTU
Öte yandan, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, tekstil atölyesinde eğitim alan kursiyerleri ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.  (Cafer Kaşık)