‘Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a Tavsiyemdir’

‘Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a Tavsiyemdir’

İYİ Parti Konya İl Başkanı Avukat Gökhan Tozoğlu yazı bir açıklama yaparak Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a seslendi.
Başkan Tozoğlu yapmış olduğ açıklamasında, ‘Uğur İbrahim Altay Kutadgu Bilig okumalı, Bilge Kağan’ın öğütlerini idrak etmeli, Şeyh Edebali’nin nasihatlerinden nasiplenmelidir. Arzu ederse biz bu eserleri kendisine hediye etmeye hazırız.’ dedi. 
Tozoğlu açıklamasına devamla, ‘Kendisini şehrimizin sahibi zanneden, bu nedenle yüksek perdeden konuşmayı adet edinen  Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Uğur İbrahim Altay’a Göktürk Kitabelerindeki Bilge Kağan’ın seslenişini okumasını tavsiye ediyorum. Sayın başkan ayrıca Yusuf Has Hacip’ten Kutadgu Bilig adlı eseri de derinlemesine okumalı ve idrak etmeli. Yine Şeyh Edebali’nin Osman beye öğütlerini iyi anlamalıdır.
Sn. Altay’a yakınındakiler idarecilerin hakim-ül millet değil hadim-ül millet olduğunu hatırlatmalı. Yani millete hükmeden değil hizmet eden olduğunu hatırlatmalılar. Bu kaynaklar kütüphanesinde yok ise Cumhur İttifakı’nın MHP’li kanadı kendisine temin edebilir. Eğer onlar da temin etmezler ise biz Sn. Uğur İbrahim Altay’a bu kaynakları hediye etmek isteriz.