Beyşehir Belediyesi, İstanbul’daki fuarda yerini aldı

Beyşehir Belediyesi, İstanbul’daki fuarda yerini aldı

Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği (KONSİAD) tarafından İstanbul Yenikapı Fuar Alanında bu yıl 7’incisi düzenlenen geleneksel KONSİAD Tanıtım Günleri’nde Beyşehir Belediyesi Mermer İşletmesine ait görseller de sergilendi.
İstanbul Yenikapı Fuar Alanında 15-18 Aralık tarihleri arasında yurtiçi ve yurtdışından binlerce misafirin ağırlandığı fuarın açılışı yapıldı. 
Açılış sonrası Konya’ya özgü yöresel ve kültürel değerler başta olmak üzere Beyşehir Belediyesi tarafından açılan stantta şehrin tarihi, kültürel ve sosyal yapısını tanıtan video ve slaytlar ile tanıtıldı. Ayrıca Beyşehir Belediyesi Mermer İşletmesinden çıkartılan diyabaz cinsi doğal taş ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Öte yandan birçok misafire yöresel Tarihi Beyşehir Tarhanası ikram edildi.
KONSİAD Tanıtım Günleri Fuarı açılışına katılan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, bölgenin yöresel ve kültürel değerlerini tanıtmaya gayret gösterdiklerini belirterek, Belediyeye kazandırdığı mermer ocağı işletmesinden güzel sonuçlar alacaklarını belirtti.
Bayındır, “Konya’yı dünya tanıyor. Hz. Mevlana’nın Konya’sından bütün herkese selam olsun. Konya Sanayici İş Adamları Dernek Başkanı Kemal Bey’e ve yönetimine de teşekkür ediyoruz. Biz bütün 31 ilçeyle buralardayız. İnşallah her sene bunu geleneksel hale getireceğiz. İstanbulluları, Konya ile buluşturmaya geldik. Ürünlerimizi tanıtmaya geldik. Bu yıl ayrıca Beyşehir Belediyemiz adına ruhsatlandırıp, işletmesini yaptığımız diyabaz ocağımızın taşlarını da görücüye çıkardık. Görenler hayretler içinde kalıp, adeta bir tablo gibi olduğunu söyleyip fotoğraf çekiyorlar. İnşallah Şehrimizin yarınları adına bu işletmemizden güzel sonuçlar umut ediyorum.
Ben tekrar İstanbul’daki Konyalılar adına burada yer almaktan mutluluk duyuyorum. İnşallah her sene bu aylarda bu fuarda şehrimizin tanıtımlarına devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.