Beyşehir, İzmir için tek yürek oldu

Beyşehir, İzmir için tek yürek oldu

Beyşehir ilçesinde, İzmir’de yaşanan deprem sonrasında depremzedelere yardım eli uzatmak amacıyla başlatılan yardım kampanyası sona erdi. 
Kampanyanın ardından toplanan yardım malzemeleri İzmir’deki depremzedelere ulaştırmak üzere nakledildiği yardım tırı düzenlenen törende yapılan dualar eşliğinde yola çıktı. AFAD Başkanlığı’nın Konya Valiliği ile birlikte yürüttüğü yardım kampanyası Beyşehir’de, İlçe Kaymakamlığı ve Beyşehir Belediyesi işbirliği ile anıt meydanında kurulan çadırlarla birlikte bir süre önce başlatılmıştı. Kampanya çerçevesinde vatandaşlar gıda malzemelerinin yanı sıra battaniye bağışında bulunarak kampanyaya katılmıştı. Bazı vatandaşlar ise makbuz karşılığında depremzedeler için nakit para yardımında bulunmuştu. Yardım malzemelerinin nakledildiği tır, anıt meydanında düzenlenen uğurlama töreninin ardından dualarla İzmir’e gitmek üzere hareket etti. Yardım tırı, İlçe Müftüsü Veysel Kükrek tarafından yapılan duanın ardından yola çıktı.
Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, yaptığı açıklamada, İzmir’de üzüntü verici bir deprem yaşandığını belirterek şu ifadeleri kullandı.
Başkan Bayındır, “İzmir’de, ummadığımız beklemediğimiz bir gün de acı haberi aldığımızda, Türkiye olarak, Devlet olarak, Millet olarak hep beraber seferber olduk.  Beyşehir yılardır bu hadiselere antrenmanlıdır. Beyşehir halkının sahavetini, vatanına bağımlılığını tekrarlamaya gerek yok. Bu şehrin insanı ülkesinin sıkıntıya uğrayan yerlerine her zaman yardımda koşmuştur. Zira hep beraber bu yükü omuzlarsak kaldırırız.Bugünde bunu yaşıyoruz. 
1999 Gölcük depremini yaşamış bir belediye başkanıyım. O zaman da şehrimizde organizasyonlarımız böyleydi, şimdide böyle vatandaştan gelen talebi biz sadece sevk ediyoruz.  Acılarını azaltamayız, ölenleri geri getiremeyiz belki ama yaradana, bir daha bu ülke böyle acıları görmesin, insanların yüreği yanmasın diye dua ederek yanlarında olabiliriz. İzmir halkının yanlarında olduğumuzu anlatmak bakımından bugün bu yaptığımız yardım kampanyasıyla Beyşehir halkının duyarlılığını görmekten de gurur duyduk. Bu mana da ben Beyşehir halkına çok teşekkür ediyorum. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz, yaralılara Allahtan şifa ve sağlık diliyoruz. 
Yapılan bu güzel işlerde, başta Sosyal Dayanışma Vakfı adına başkanı olan değerli kaymakamıma, Konya’mızın valisine ve İzmir’de bu organizasyonu yürüten AFAD, UMKE olmak üzere devletimizin bütün kademelerine teşekkür ediyorum.”
Deprem sonrasında AFAD Başkanlığının. Konya Valiliği ile çalışma yürüttüğünü vurgulayan Beyşehir ilçe Kaymakamı Yusuf Özdemir ise, “İzmir’imiz de geçtiğimiz Cuma günü 6,6’lık hiç istemediğimiz ve o kadar da üzüldüğümüz deprem meydana geldi. Depremde acı kayıplarımız ve yaralılarımız oldu. Acılarını paylaşmak adına Beyşehir halkı olarak yardım eli uzatıyoruz. Acılarını yok edemeyiz ama onlara moral ve destek olabiliriz. Beyşehir halkı olaya çok duyarlı davrandı. Kısa bir süre içinde oldukça çok fazla malzeme topladık. İnşallah İzmirli kardeşlerimize yolladığımız zaman da faydalanmış olurlar. 
Özellikle Beyşehir halkının bu anlamda gösterdiği duyarlılığa ve hassasiyete teşekkür ediyorum. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için baş sağlığı, yaralı ve hala hastane de tedavi gören arkadaşlarımıza da geçmiş olsun diyerek, tekrar İzmir’e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.