Beyşehirde kadınlar tek yürek

Beyşehirde kadınlar tek yürek

Beyşehir Kadın Derneği Başkanı Saniye Göker, Beyşehir’de derneğin kuruluşunda yola iki kadın olarak çıktıklarını belirterek, zaman içerisinde kadınlardan oluşan bölgede büyük bir destek kitlesine ulaştıklarını söyledi.
Beyşehir ilçesinde yaşayan kadınlar dernek çatısı altında bir araya geldi.
Bir süre önce kurulan Beyşehir Kadın Dayanışma Derneği’nin Beyaz Park’ta tanıtım ve tanışma toplantısı gerçekleştirildi. 
Toplantıda konuşan Beyşehir Kadın Derneği Başkanı Saniye Göker, Beyşehir’de derneğin kuruluşunda yola iki kadın olarak çıktıklarını belirterek, zaman içerisinde kadınlardan oluşan bölgede büyük bir destek kitlesine ulaştıklarını söyledi.
Toplantıya olan yoğun katılıma teşekkür eden Göker, “Daha ilk toplantımızda, ilk buluşmamızda bu kalabalığı gördük ya, gerçekten çok mutlu oldum. Derneğimizin amacı; yardımlaşma ve dayanışma. Dışarıdan ‘kadın derneği’ dediğiniz zaman feminist bir dernek gibi görünüyor. Aslında hiç alakası yok. Tamamen yardımlaşmayı öngörüyoruz. Biz daha derneği kuralı 1,5 ay oldu, yani resmiyete geçeli. 15, aydır 50’ye yakın aileye yardımcı olduk. Çocuklarımızın okul kıyafetlerinin alınmasına yardımcı olduk. 10 öğrencimize burs veriyoruz. Yani bunların hepsi 1,5 ay içerisinde gerçekleşti. Burada toplanma amacımız da tamamen bir ve beraber olduğumuzu belirtmek. Tüm siyasi partileri çağırdık. Hepsine de eşit mesafedeyiz. Cemaatlere eşit mesafedeyiz. Hepsine kapımız açık. Merkez mahalle muhtarlarımız da burada. Sizlerin istediği talepleri varsa, fikir alışverişinde bulunalım istedik. Özellikle bayanlar olarak istedikleriniz varsa dinlemek istiyoruz, yapmamız gereken, üzerimize düşen bir şey varsa bunları konuşabiliriz, anlatabilirsiniz.”ifadelerine yer verdi.
Konuşmasında derneğin irtibat bürosu ve bugüne kadar yürütülen faaliyetler ve bundan sonraki hedefler konusundaki da bilgiler veren Göker, şöyle devam etti:
“İlk faaliyetimiz Esentepe Mahallemizde olmuştu. Bir bayanımız eşinden ayrılmış gelmiş, muhtarımız bizi aradı. Rica ettik, gittik gördük ki o bayanın evi tamamen bomboş. Boyasını yaptık, sobasını, eşyalarını temin ettik.TV, kanepe vs.yani hayırseverlerimizin desteğiyle sağolsun bütün eksiklerini tamamladık. Bitirdik orayı, diğerlerine geçtik. Hepsini sıraya koyduk. Okulların açıldığı günlerde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılardan kıyafet alamayan öğrencilerimiz için kıyafetlerini aldık. Öğrencilerimize burslar verdik. Şu anda burs alan 2 tıp öğrencimiz, 3 hukuk eğitimi alan öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz için düzenli bir şekilde burs ayarladık. Hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun onlardan. Bunların hepsi 1,5 ay içinde oldu. Biz daha kendimizi açıklamadan, resmiyet kazanmadan işe koyulduk. Bizim amacımız çok daha farklı aslında ama o kadar müşkül durumda olan insanlar var ki, özellikle bayanlar bizler kadın olduğumuz için bize rahat açılarak taleplerini, isteklerini söyleyebiliyorlar. Ve ihtiyaçlarını rahatlıkla söyleyebiliyorlar. Biz de kimseyi kırmadan, rencide etmeden, elimizden geldiği ölçüde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bankada dernek hesabımız var. Resmi bir derneğiz artık, bağışta bulunabiliyorsunuz, makbuz karşılığında. Öğrencilerimize burs verebiliyoruz. İleriki zamanlarda kermesler yapabiliriz, ben restoran işletmecisiyim, ahçıyım belki küçük bir yer açıp hanımlarımız orada ürettiklerini satabilirler. Yapmak istediğimiz o kadar güzel hayallerimiz var ki, inşallah bunların hepsini zaman içerisinde hayata geçirmek istiyoruz.Daha yeni bir derneğiz. Dernekçilikte yeniyiz.Ama bunlar zamanla olacak şeyler. İsteyen herkes takım tutabilir, siyaset içerisinde olabilir. Her türlü siyasi görüşe saygı duyuyoruz ama biz ‘sen şusun, sen busun’ demiyoruz. Özellikle tüm siyasi partilerimizi burada bir araya getirdik ki, bir olalım biz olalım. ‘Ben, sen, o, bu, şu’ yok, ‘biz’ olmak istiyoruz. Amacımız buydu. Herkesin bir siyasi görüşü vardır, saygı duyarız.Ama derneğe girdikten sonra siyaset bitmiştir.Her mahallede derneğimiz adına gönüllü bir temsilcimiz olsun istiyoruz.Bu konuda da desteklerinizi bekliyoruz. Muhtarlarımızla sürekli diyalog ve işbirliği halindeyiz.Yerel yöneticilerimizle de. Bizlere yer göstererek destek ve katkılarını esirgemeyen Belediye Başkanımız Adil Bayındır Bey ile kaymakamımıza da destek ve katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.”
Beyşehir Kadın Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Gülol da, yaptığı konuşmasında kuruluş amaçlarından, dernek tüzüğü ve yürütecekleri faaliyetlerden söz etti.
Toplantıda konuşmaların ardından programa katılan kadınlar ve siyasi partilerin başkan ve temsilcileri ile mahalle muhtarları eşgüdüm içerisinde yürütülecek faaliyetler ve beklenti, taleplerine ilişkin fikir ve düşüncelerini dile getirdi. 
Toplantıya Beyşehir Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Saniye Göker, Başkan Yardımcısı Şaheste Önses, yönetim kurulu üyeleri, siyasi partilerin başkan ve temsilcileri, merkez ilçe mahalle muhtarları ve kadınlar ile dernek gönüllüsü kadın ve erkek bireyler de katıldı.