Tıbbi Aromatik Bitkilerle çiftçiye yön verilecek

Tıbbi Aromatik Bitkilerle çiftçiye yön verilecek

Beyşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün organize ettiği “Beyşehir ve Yöresi Kırsal Kalkınma Toplantısı” yapıldı.
Toplantıda, Tıbbi Aromatik Bitkiler Projesi kapsamında ekilecek tarlalar ve çiftçiye alternatif ürün yetiştirmede yol göstermek için Beyşehir Belediyesi, ilçede tıbbıaromatik bitki yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasını hedefliyor.
Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezinde yapılan toplantıya, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Konya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Akbulut, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Öztürk, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Karaman, TOBB ETÜ Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Prof. Dr. Haluk Deda, STK’lar (Sivil Toplum kuruluşları) ve muhtarlar katıldı.
Başkan Bayındır konuşmasında, uygulama sayesinde çiftçilere alternatif ürün çeşitleri sunmanın yanı sıra onların sağlıklı ve lezzetli bitkiler üretmesine ve yüksek gelir sağlayabilecekleri yeni bir endüstri imkanı sunduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı.
Başkan, “Hep birlikte üreten Beyşehir’’ sloganıyla çıktığımız bir yol var. Endemik bitkiler ve aromatik bitkilerle ilgili bir çalışma yapıyoruz. Bizlere destek vermek için gelen kıymetli hocalarımızın bilgilerinden feyz alarak Beyşehir’de hep birlikte çalışacağız. İlçemizde tarım noktasında yeni arayışlar içerisindeyiz. Bölgemizde ziraat ve tarımla uğraşan nüfusumuzun fazla olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla çiftçilerimiz zaten buğday, arpa, şekerpancarı, mısır, gibi ürünleri üretip satıyor. Bizim amacımız ürün çeşitliliğini artırarak, çiftçimize ek gelir sağlamaktır. Ardından şehrimizin, bölgemizin ekonomisine daha sonrasında ise makro ölçekte ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak olacaktır. Benim en büyük varlığım Beyşehir, en büyük servetim Beyşehir, yapacağım hizmetler ne kadar çok olursa biz öbür âleme göçtüğümüz de gönül rahatlığı ve vicdan huzuru olacaktır.”
“Üreten ve inanan insanlar ile zafer Beyşehir’in olacak!”
Yapılan toplantıda, çiftçilere alternatif ürün yetiştiriciliği noktasında Üretmek için inanmak gerektiğini vurgulayan Başkan Bayındır, “Hep birlikte taşın altına elimizi koyarak başaracağız” dedi.
Başkan, “Eylül, Ekim ve Ağustos aylarında arazi ihalelerimiz olacak. Köylerimizde bu tarımsal çalışmaların nereye yapılacağı ve nereye yapılmayacağını tespit edeceğiz. Amacımız orada o köyün insanına kazanç sağlamak. Kurucuova ise Kurucuova’nın insanı, Karaali ise Karaali’nin insanı, Bademli ise Bademli’nin insanı eksin yöremizin çiftçisi kazansın. Başta dediğim gibi hep birlikte taşın altına elimizi koyarak bu işlerin üstesinden geleceğiz.
Bizler toprak tespitini ve yetiştirilebilirliğe uygun olan endemik bitkiler konusunda çalışmalar içindeyiz. Bu kapsamda Yanımızdaki, önümüzdeki ve arkamızdaki üreten insanları, inanan insanları çoğalttığımız gün, zafer Beyşehir’in olacaktır.”