Beyşehir’den 1,5 milyon TL’lik yardım 26 tır ve kamyon dolusu ayni yardım da bölgeye ulaştırılmıştı

Beyşehir’den 1,5 milyon TL’lik yardım 26 tır ve kamyon dolusu ayni yardım da bölgeye ulaştırılmıştı

Beyşehir ilçesinden depremden etkilenen vatandaşlar için bugüne kadar toplanan nakdi yardım miktarının 1,5 milyon liraya yaklaştığı bildirildi.
Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ili etkileyen iki büyük depremin ardından tüm Türkiye’de yaşayan insanlar gibi depremzedelere yardım edebilmek için adeta seferberlik başlatan Beyşehir’den 26 Tır ve kamyon dolusu ayni yardım deprem bölgesine ulaştırılmıştı.
Beyşehir Kaymakamlığı organizasyonunda Beyşehir Belediyesi,  kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile gönüllülerin de destek verdiği yardım kampanyasında ayni yardımların yanı sıra nakdi yardımlar da toplanmaya başlanmıştı.
Beyşehir İlçe Müftüsü Veysel Kükrek, deprem felaketinin ardından İlçe Kaymakamlığı organizasyonu altında yürütülen yardım kampanyası çerçevesinde Beyşehir’den  bir hafta içerisinde toplanan 26 Tır ve kamyon dolusu ihtiyaç malzemesinin deprem bölgesine gönderildiğini hatırlattı.
Ayni yardımların yanı sıra bölgedeki depremzede aileler için nakdi yardım kampanyası da düzenlendiğini vurgulayan Kükrek, “Bu tabi sadece Müftülük olarak bizim bir faaliyetimiz değildi. Beyşehir Kaymakamlığı, İlçe Belediyesi, sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir platformun gönderdiği yardım organizasyonu idi.  
Beyşehir Müftülüğü olarak ise biz yardım kampanyasının makbuzlarımız olduğu için nakdi kısmında yer aldık. Anıt meydanında stant açtık,şu anda hala vatandaşlarımız gerekli ilgiyi gösteriyorlar. Çok teşekkür ediyoruz. Allah hayırlarını kabul etsin inşallah.”diye konuştu.
CUMA YARDIMLARI DA AFAD’IN HESABINA YATIRILDI
Yürütülen yardım kampanyası çerçevesinde 10 Şubat günü de Türkiye genelinde bir Cuma yardımı toplandığını vurgulayan Müftü Kükrek, Beyşehir’den toplanan bu nakdi yardımları da AFAD’ın hesabına gönderdiklerini belirterek, bunun haricinde Beyşehir Müftülüğü personelinin de kendi arasında bir nakdi yardım kampanyası düzenlediğini kaydetti.
BEYŞEHİR MÜFTÜLÜĞÜ PERSONELİNDEN 100 BİN LİRALIK NAKDİ YARDIM
Müftülük personelinin kendi arasında topladığı nakdi yardımın da 100  bin lirayı geçtiğini anlatan Kükrek, şöyle devam etti:
“Bu yardımı da Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezimiz hesabına yatırdık. Bunların haricinde yine halkımız sağolsun, varolsun, ‘zekatlarını ve fıtır sadakalarını erken ödeme yapabilir miyiz?’ diye bir soru yöneltmişti. 
Ramazanda ödenmesi gerekiyor fıtır sadakalarının, ama Diyanet İşleri Başkanlığımız fıtır sadakaları ile zekatların vaktinde önce ödenebileceğini duyurduğu için biz de halkımıza bunu ilanda bulunduk. 
Buna da büyük bir teveccüh var. Vatandaşlarımız bu şekilde fıtır sadakaları ile zekatlarını da Diyanet Vakfına makbuz karşılığında teslim ederken, bizler de deprem bölgesinde kullanılmak üzere vakıf genel merkezimize gönderiyoruz. 
AYNİ VE NAKDİ YARDIMLAR SÜRÜYOR
Aynı yardımlar devam ediyor, nakdi de devam ediyor. Özellikle, şu anda ilçemize deprem bölgesinden gelen misafirlerimiz çok var. KYK yurtlarında ve okul pansiyonlarında barınıyorlar. Bazı arkadaşlarımızın evleri müsait olanlar, evlerinde misafir ediyor. Boş evler olursa biz kiralamaya yardımcı oluyoruz. Bu şekilde yürüyen bir yardım kampanyası var. Tabi bu büyük ve uzun bir süreç. Bu süreç zarfında hem ayni, hem de nakdi yardımların devam etmesi elzem gözüküyor.
“YARDIMLARIN DEVAM ETMESİ ELZEM GÖZÜKÜYOR”
 Bu bakımdan halkımıza, vatandaşlarımıza şunu söylüyoruz, az da olsa hayrın devamlı olanı daha iyidir. Bu sebeple yapabileceğimiz, imkanlar dahilinde ne varsa bunu sürekli yapmaya çalışmak lazım. Bunun gayreti içerisindeyiz. Biz de bunu teşvik ediyoruz. 
Bizler kendimiz de yardım yapıyoruz. 200’ün üzerinde personelimiz var Beyşehir Müftülüğü olarak, bizim her bir personelimiz de bizzat nakit yardımlarda bulunuyor. Bu sebeple rahatlıkla ve içtenlikle söyleyebiliyoruz; yardımların devam etmesi özellikle elzem, halkımıza bunu özellikle söylemek istiyorum.
NAKDİ YARDIMLAR 1,5 MİLYONA YAKLAŞTI
Bizim bütün bu aktivitelerimiz içerisinde Cumada toplanan yardımlar, stantta toplanan yardımlar ve personelimizin yaptığı yardım, zekat ve fıtır sadakası faaliyetlerini düşünecek olursak 1 milyon 500 bin liraya yaklaştı diyebiliriz nakdi yardımlarımız. 
Bunlar depremzedelere gönderiliyor, büyük kısmı gönderildi. Bir kısmı da AFAD hesabına yatırıldı. Bir kısmı Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi hesabına yatırıldı. Bizde para şubede hiç durmuyor. Bunun da bilinmesini istiyoruz.”