Büyükşehir’den Hüyük’e  75 Milyon Liralık Yatırım

Büyükşehir’den Hüyük’e 75 Milyon Liralık Yatırım

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hüyük ilçesine Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar 75 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.
İlçe ziyaretlerini sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın son ziyaret adresi Hüyük ilçesi oldu. 
Hüyük’te ilk olarak İmrenler Mahallesi’ndeki TOKİ yolunda yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Altay’ı mahalle sakinleri ve öğrenciler çiçeklerle karşıladı. Altay, vatandaşlarla sohbet etti. İmrenler Mahallesi Muhtarı Fadime Açıkbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Altay ile İlçe Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem’e yerleşim merkezine hizmetlerinden dolayı birer teşekkür plaketi verdi.
Çilek üretim merkezi Hüyük’te, Mutlu Mahallesi’nde çilek bahçelerini de ziyaret ederek ürün hasadı yapan kadınların dünya çiftçi kadınlar gününü kutlayan Altay, birlikte ürün toplayarak sohbet etti ve taleplerini dinledi. Altay, daha sonra Hüyük Belediyesi’ni ziyaret etti. İlçe Belediye Başkanı Çiğdem, ziyaretinin sonunda Başkan Altay’a günün anısına Kütahya çinisi işlemeli porselen bir tabak hediye etti.
İlçe merkezinde esnaf ziyaretleri de yapan Altay, Hüyük’te Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan otogar inşaat alanında incelemede bulundu. Altay, son olarak Hüyük ilçesinin tüm mahalle muhtarlarıyla düzenlediği toplantıda bir araya gelerek taleplerini dinledi.
Ziyaretinin sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Altay, ilçe ziyaretlerine devam ettiklerini belirtti. Derbent ilçesinin ardından Hüyük ilçesine geldiklerini belirten Altay, sahada Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü işleri kontrol ve yeni yapılacak olan yatırımları da istişare etme imkanı bulduklarını söyledi. Değerlendirmelerin de bu esnada gerçekleştiğini vurguladı.
“HÜYÜK ÇİLEĞİ DESTEKLERİMİZLE YURTDIŞINDA DA TANINIR HALE GELDİ”
Hüyük ilçesine bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi olarak 75 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Altay, özellikle mahalle yolları, altyapı çalışmaları, sıcak ve sathi kaplama çalışmalarının halen yoğun bir şekilde sürdüğünü anlattı.
Kırsalda temel amaçlarının insanların gelirini artırmak olduğunun da altını çizen Altay, Hüyük ilçesinde aslında bir kalkınma başarısının olduğunu vurgulayarak, “Bugüne kadar 15 milyon çilek fidesi dağıttık ve artık Hüyük çileği sadece Konya’da değil, Türkiye’de hatta yurtdışında da tanınır bir marka haline geldi. Şimdi bundan sonra yapılması gereken özellikle çileğin endüstriyel hale getirilerek satılması ve çiftçimizin gelirinin daha da artırılmasıdır. Bu anlamda, sulama yatırımlarımıza, tarımsal desteklerimize, altyapı yatırımlarımıza devam edeceğiz.” dedi.
“KONYA’NIN İLÇELERİNİ YARINLARA HAZIRLIYORUZ”
İlçelerde belediye başkanlarıyla uyumlu bir çalışma sergilediklerinin de altını çizen Başkan Altay, Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem’in de çok gayretli bir şekilde çalışarak bölgesinde belediye binasından sokak sağlıklaştırmasına kadar çok ciddi işlere imza attığını belirtti. 
Konya’nın tüm ilçeleriyle beraber 2024’teki yarınlarına hazırlandığını açıklamasında aktaran Altay, ilçe ziyaretinde mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiklerini de belirterek, şunları kaydetti:
“Bugün muhtarlarımızla da bir toplantı yaptık. 19 Ekim muhtarlar gününü bugünden kutladık.   19 Ekim muhtarlar gününde, aslında prensibimiz Konya’da bir araya gelmekti. Ama pandemi süreci nedeniyle bir araya gelemiyoruz. Muhtarlarımızla istişare ettik, onlar bizim uç beylerimiz,  mahallerimizdeki sorunları bize aktarıyorlar.  Yaptığımız işleri vatandaşlara anlatıyorlar,  iyi bir köprüler. Tüm muhtarlarımıza da teşekkür ediyorum,  gayet uyumlu, ahenkli, nezaketli bir süreç yürütüyorlar.  İnşallah biz de eksikleri giderme konusunda ilçe belediyemizle istişare hainde süreci yürütüyoruz. Hüyük ziyaretinde gösterdiği ev sahipliğinden dolayı sayın kaymakamımıza, belediye başkanımıza, ilçe başkanımıza,  muhtarlarımıza ve Hüyüklüler’e teşekkür ediyorum.”
Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem de,yaptığı açıklamada, ziyaretlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Altay’a teşekkür etti.
Başkan Altay’ın da ifade ettiği Hüyük’e yapılan 75 milyon liralık yatırımın ilçe olarak kendilerini şereflendirdiğini vurgulayan Çiğdem, önümüzdeki yıllarda da bölgeye daha güzel yatırımlar beklediklerini dile getirdi.
“HÜYÜK’E HİZMET EDERKEN HİÇBİR MAZERETİN ARKASINA SIĞINMADIK”
Hüyük’te ilçenin ihtiyacı olan yatırımlar üzerinde yoğunlaştıklarını anlatan Çiğdem, şunları kaydetti:
“Bu yıl bütün mahallelerimizde asfalt ve eksik noktalara dokundu büyükşehir belediye başkanımız. Şehir merkezimizde biliyorsunuz elektrik hatları birkaç mahallede yer altına alındı, asbest boruları değiştirdik ve üzerlerine de sıcak asfalt çalışması uygulandı. İmrenler TOKİ’de de aynı oldu. Üreticilerimize desteği sınırsız belediye başkanımızın, Hüyük ilçesi bu tür destek ve katkılarla genişleyecek, büyüyecek. Çevre ve Şehircilik Bakanımızın da çok büyük etkisi ve katkısı var, biz her adımı atarken bakanımızın da nefesini ensemizde hissediyoruz. Tüm kurumlara, destek verenlere, ilçemizi şaha kaldırmak için bize omuz veren herkese binlerce kez teşekkür ediyorum.  Halkımızın ve ilçemizin buna ihtiyacı var, mahallelerimiz bir kalkınma hamlesi içerisinde, inanın kovid salgını olduğundan bu güne belki biz azmimizle,  hırsımızla daha fazla çalıştık, çabaladık, bir mazeret üretmedik, bir mazeretin arkasına sığınmadık, ‘para yok’ demedik.
“HÜYÜK’TE, BELEDİYE BÜTÇEMİZDEN DAHA FAZLA İNŞAATIMIZ VAR DEVAM EDEN”
 Bugün Hüyük’te belediye bütçemizden daha fazla inşaatlarımız var devam eden;  omuz omuza çalışıyoruz, 23 mahalle muhtarımızla,  halkımızla…  Dönüp baktığımızda iyi şeyler ortaya çıktığını görüyoruz, bu da bizi mutlu ediyor.  Biz boş laflar,  hikayeler peşinde değiliz, sadece halkımızın bize yüklediği görevlerin bilinci içerisinde mücadele ediyoruz. 5 yılı tamamladığımızda, dönüp baktığımızda arkamızda eserler bırakmak niyetindeyiz. İnşallah hedeflerimiz doğrultusunda iyi ilerliyoruz,  daha güzel şeyler de olacağına inanıyorum”