Çamur içerisinde gelen şampiyonluğu böyle kutladılar  Beyşehirspor, Süper Grup’ta 

Çamur içerisinde gelen şampiyonluğu böyle kutladılar  Beyşehirspor, Süper Grup’ta 

Beyşehir Belediyespor, geçtiğimiz sezonlarda düştüğü Konya Süper Amatör Küme’ye yeniden dönüş yaptı.
Konya 100.Yıl 1.Amatör Küme A Grubu’nda sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan mavi-beyazlılar, bu hedefine ligin bitmesine iki hafta kala kavuştu.
A Grubu birincisini belirleyecek müsabakada en yakın takipçisi olan Gerezspor’u Beyşehir 75’inci Yıl Cumhuriyet Stadyumu’nda konuk eden Beyşehir Belediyespor, yağmur altında oynanan müsabakada güçlü rakibini üstün bir oyunun ardından mağlup ederek yeniden geldiği lige dönmenin sevincini yaşadı.
Baştan sona yağmur altında oynanan müsabakada, yağan yağmur ile adeta göle ve balçığa dönüşen sahada futbolcuların verdiği zorlu mücadele dikkat çekti.
Yağmurun perişan hale getirdiği sahada, futbolcular birbiriyle değil adeta balçığa dönüşen zeminle de mücadele etti, futbolcuların kaygan zeminde ayakta zor durduğu, düşe kalka futbol oynamaya çalıştığı bir müsabaka yaşandı.
Sahaya tribünlerdeki cefakar taraftarlarının coşkulu desteği ile başlayan Beyşehir Belediyespor, sürekli rakip kalede gol aradı.
Nitekim ilk gol 30.dakikada geldi. Gelişen bir Beyşehir atağında ceza alanı içerisinde karambolde kalan topa en son vuran Salih Yalçınkaya takımını 1-0 öne geçirdi.
İlk devre Beyşehir’in 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
İkinci yarıda da rakibine karşı üstün bir oyun sergileyen mavi-beyazlılar, çok sayıda gol fırsatından da yararlanamadı. Beyşehir Belediyespor’un bir şutu da direkten döndü.
Son dakikalarda da gol arayışını sürdüren Beyşehir Belediyespor’da 88.dakikada Onur’un ceza alanı içerisinde düşürülmesini hakem tereddüt etmeden penaltı olarak değerlendirdi.
Atışı kullanan Tahir topu kalecinin uzanamayacağı yere gönderirken maçın skorunu ilan etti: Beyşehir Belediyespor 2—Gerezspor 0.
Gerezspor’a Beyşehir’de ilk yenilgiyi tattıran namağlup Beyşehir Belediyespor, elde ettiği son galibiyetin ardından puanını 28’e yükseltirken en yakın takipçisi olan rakibiyle olan puan farkını da 6’ya yükseltti.
Beyşehir Belediyesporlu futbolcular müsabakadan sonra büyük bir sevinç yaşadı.
Ligin bitmesine iki hafta kala hedefe ulaşmanın sevincini yaşayan futbolcular, tribünlere doğru koşup çamurlu zemine hep birlikte uzanarak şampiyonluğu kutladı. 
Futbolcular, teknik heyet ve yöneticilerin sevinci soyunma odasında da sürdü. 
Beyşehir Belediyespor, önümüzdeki hafta rakibinin ligden çekilmesi dolayısıyla müsabakadan 3-0 hükmen galip ayrılacak. Ligin son müsabakasında ise kendi sahasında Hüyük Belediyespor’u konuk edecek. Şampiyonluk bu maçın ardından kutlanacak.