Karaburun’a Karavan&Çadır Kamp Alanı

Karaburun’a Karavan&Çadır Kamp Alanı

Yaz döneminde bungalov evler de tatilcilere hizmet verecek.
Son yıllarda “Konya’nın denizi, Akdeniz’in Yaylası” sloganıyla ön plana çıkan Beyşehir Gölü’nün ünü giderek artan Karaburun Plajı’na 2022 yılı yaz döneminde karavan ve çadır kamp alanı da eklenecek. Plajda bungalov evler de tatilcilere hizmet verecek.
Beyşehir Belediyesi tarafından işletilmeye başlanılan Karaburun Plajı’nı 2022 yılının yaz dönemine şimdiden hazırladıklarını belirten Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, “Karaburun, karavan kamping ve çadır kamp alanıyla önümüzdeki sezona hazırlanıyor.”dedi.
Karaburun’daki kullanılabilecek kıyı uzunluğunu izin verilen ölçüde büyütmeye başladıklarını vurgulayan Başkan Bayındır, “İzin verilen ölçüde, doğaya dokunmadan, yerleştireceğimiz bungalovlarda, o bölgeye gelip günü birlik değil de daha uzun süreli kalmak, tatil yapmak  isteyenlere de orada kalmayı sağlayacağız. Önümüzdeki yıl bir deneme yapacağız. 10 bungalov hedefimiz var. Ayrıca, karavanlar da gelip Beyşehir Gölü’nün kıyısından gölü seyrederek burada artık kamp yapabilecek. Sahilde çadır kampı da yapılabilecek alanlar oluşturacağız. 
Bunlar, o bölgede hem basit, betonsuz ve kıyıya, dokuya zarar vermeyen çözümler. Portatif malzemelerle burada tatilcilerimizin imkanlarını daha da genişleteceğiz. Karaburun plajında olduğu gibi çadır sistemi, kafeler, büfeler, mescitler ve duş alma yerleri ile soyunma kabinleri mevcutta hep portatif çözümler olarak dikkat çekti. Karaburun’un 3 kilometrelik bölümü bize ait. Karaburun bizim turizme açılan penceremiz. Bu anlamda, milli parklara, özellikle Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürümüz, bu toprağın değeri İsmail Üzmez Bey’e de sonsuz teşekkür ediyorum.”