“SINAVLI 2. BİR LİSE AÇILMALI”

“SINAVLI 2. BİR LİSE AÇILMALI”

2020 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sürecinin sona ermesinden sonra,  Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerindeki öğrenci velileri isyan etti. Beyşehir’de Fettullah Bayır Fen Lisesi’nden başka ikinci bir nitelikli lisenin olmaması, Liselere Geçiş Sistemi sınavına giren öğrenci ve velilerini adeta çıldırttı.
Fen Liselerine yerleşen sayısal ağırlıklı zeki ve başarılı öğrencilerden sonra, eşit ağırlık ve sözel bölümde yüksek kapasiteye sahip zeki ve başarılı öğrencilerin, adrese dayalı sisteme göre sınavsız öğrenci alan liselere yerleşmeleri sonucu, bu çalışkan ve zeki öğrencilerin arada kaybolup gittiğini belirten öğrenci velileri, bu sorunun önümüzdeki 2021-2022 eğitim ve öğretim yılından önce çözülmesi gerektiğini belirttiler. 
Öğrenci velileri, “Beyşehir’deki Fettullah Bayır Fen Lisesi’nin kontenjanı bu yıl 136’ya çıkarıldı. Bu kontenjanın yaklaşık yarısı çevre ilçe ve illerdeki öğrencilerin tercih yapmasıyla doluyor. Yarısıda Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerindeki öğrencilerle. Fen Lisesi’ne yerleşen 70 Beyşehirli öğrenciden sonraki, eşit ağırlık ve sözel alanda başarılı olan zeki ve başarılı öğrenciler diğer liselere yerleşmek zorunda kalmakta. Huğlu ve Üzümlü Mahallerine açılan ve sınavla öğrenci alan meslek liselerimiz de bu sorunu çözmüyor.  Dolayısıyla, Beyşehir’e ikinci bir nitelikli lise açılması halinde sözel alandaki bu zeki ve başarılı çocuklarımız bir nebze olsun değerlendirilmiş olacaktır.” dediler.
Bu soruna sahip çıkmanın, Beyşehir’in, Konya’nın ve Türkiye’nin sorununa sahip çıkmak anlamına geldiğini belirten öğrenci velileri,”başta İktidar ve muhalefet milletvekilleri Gülay Samancı, Tahir Akyürek, Fahrettin Yokuş olmak üzere Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Mustafa Akış ve Belediye Başkanımız Adil Bayındır’ı ve tüm yetkilileri konuya sahip çıkmaya davet ediyoruz.” dediler.