Mehmet KOÇ  BAŞKAN BAYINDIR’A TEŞEKKÜRLER!

Mehmet KOÇ BAŞKAN BAYINDIR’A TEŞEKKÜRLER!

Mehmet KOÇ

BAŞKAN BAYINDIR’A TEŞEKKÜRLER!
Belediye Başkanımız Sayın Adil Bayındır, ilçemiz Beyşehir’in,Belediye Başkanımız Sayın Adil Bayındır, ilçemiz Beyşehir’in, ‘değişmez denilen alın yazısını’, halkımızca dördüncü kez belediye başkanı seçilmek suretiyle, büyük ölçüde değiştiren adamdır. 
Hiç kuşkusuz, Beyşehir’in modern şehircilik açısından bugünkü aşamaya gelmesinde, önceki belediye başkanlarının önemli emeklerinin olduğu kadar, asıl en büyük pay ve başarı kendisine aittir. Zira bugüne dek, en uzun soluklu başkanlık görevini, dört dönemdir rekor düzeyde yapmak, ona nasip oldu. 
        ***
* O, ilk belediye başkanı olduğu zaman, Beyşehir’in alt ve üst yapısı yetersiz ve hat safhadaydı. Yollar, caddeler, sokaklar, alanlar yürünemez durumdayken; oluşturduğu asfalt şantiyesiyle bu yerler asfaltla buluşturuldu. Ardından kilitli taş devreye sokularak, kaldırımlar da mermerle kaplandı.
        ***
Dilerseniz; ilk belediye başkanlığından günümüze, yaptığı bazı çalışmalara şöyle bir değinelim:
* Bugün piknik alanı da olan vatandaşın rahatlıkla eğlenip dinlendiği, Tarihi Taş Köprü civarındaki “Kültür Park”,  ilk kez onun zamanında açıldı.
* Otogar da öyle...  Onun başkanlığı döneminde yapıldı, şu anda onun adını taşıyor, hizmet veriyor ve Beyşehir’in yüz akı konumunda!..
* Uyarlar İş Hanı bitişiğindeki belediye hizmet binası da onun zamanında hayata geçti.
* Selçuk Üniversitesi Beyşehir Meslek Yüksek Okulu onun Belediye binasını boşaltarak üniveriseteye vermesiyle açılmıştı. 
* Beyşehir Öğretmenevi ve İlçe Halk Kütüphanesi de onun döneminde belediye olarak yer vermesiyle yapılıp hizmete sunuldu. 
* Bugünkü toplu konut bölgeside onun projelendirip alt yapısını hazırlamasıyla hayata geçen projelerden.
* Beyşehir Gölü üzerindeki yeni köprü ve Çarşamba Kanalındaki köprülerde Adil Bayındır doöneminde yapılan  eserlerden.
* Kanalizasyon ve içme suyu şebekeleri de onun ilk dönem çalışmaları arasındadır.
* Belediyenin makine parkı ve asfalt plenti de Adil Bayındır’ın özverili çalışmaları ile kurulan büyük işler olarak karşımızda durmakta.
* Beyşehir Sanayi Sitesi de onun döneminde projelendirilip alt ve üst yapısı hazırlanarak hizmete giren önemli çalışma.
* Beyşehir Belediyesi’nin ve Beyşehir’in markası olacak olan mermer  yatırımını da Adil Bayındır’ın vizyon ve  misyonu ile hayata geçirilmiş önemli yatırımlardan bazıları olarak karşımıza çıkmaktadır. 
* Bayafşar mahallesi yakınında kurulan ‘Organize Sanayi Bölgesi’ Bayındır’ın eseri ve projesidir.
* Beyşehir’in en önemli sorunu olan Gembos yolu onun gündeme getirmesiyle projelendirilmiştir. 
Kültürel çalışmalara da değer veren Başkan Bayındır: 
* İbrahim Hakkı Konyalının ‘Abidelerle Beyşehir Tarihi’ adlı eserini Beyşehir’e kazandırdı
* Beyşehir’de ilk kültür festivalini de başlatan odur. 
 * Başta Konya il merkezi olmak üzere, bölgenin önemli bir gereksimine yanıt veren, “Karaburun Halk Plajı”nın düzenlemesi, onun çabasıyla gerçekleştirildi.
              ***
Başkan Bayındır dönem dönem her göreve gelişinden itibaren; Beyşehir’in daha pek çok sorun ya da rutin belediye hizmetlerini ele alırken,  yaptığı çalışmaların hemen hepsinin de fevkinde olan en büyük girişimi: 
* “Beyteks Fabrikası” gibi dev bir yatırımın, Eğitimci - İşadamı Ali Akkanat Bey’i yönlendirerek, bu yatırımın Beyşehir’e yapımına vesile olmasıdır.
* Şimdi bu fabrika ya da yatırım, kuruluşundan bu yana binlerce yöre insanına iş, aş ve ekmek kapısı olurken, Beyşehir bölgesine ciddi anlamda ekonomik katkı sağlıyor.
              ***
* Vaktiyle Beyşehir’in bir numaralı ‘taşımalı doğalgaz sorunu’ da Belediye Başkanı Adil Bayındır’la gerçek çözüme kavuştu. Şu aşamada artık, Beyşehir’in tüm iç mahallelerine hat çekilerek, doğalgaz verilmiş durumda.
 Bağımsız belediye başkanı olmasına karşın, mevcut iktidarla diyalog kurarak, bu soruna çözüm ve ivme kazandırarak sorunun üstesinden gelmiş olması, alkışlanacak bir büyük başarı…
        ***
İlçe merkezi dışındaki mahallelere de aralıksız rutin belediye hizmetleri götürülürken, onların başka önemli sorunlarıyla da yakından ilgileniliyor. Örneğin:
* Sadıkhacı mahallesinin dar ve bozuk, ana yola 8 km mesafedeki yolunun, salt belediye araç ve gereçleriyle genişletilerek asfaltlanması, bu çalışmalardan sadece bir tanesi... 
            ***
İlçemiz Beyşehir’in, çözüm bekleyen temel sorunlarından biri de “kapalı pazar yeri ve açık otopark” sorunu…  İlçe merkezinde korkunç bir trafik sorunu yaşanıyor. Caddeler, sokaklar, yollar arabaların işgal ve furyası altında… 
* Başkan Bayındır, bu sorunu görüyor ve biliyor olmalı ki, çözümü için öncelikle ‘kapalı pazar yeri ve otopark’ yapımını gündemine almış, bu konu da artık ihale aşamasına getirilmiştir.
              ***
Belediye Başkanı Adil Bayındır şu anda, dördüncü dönemdir başkanlık görevini sürdürüyor. Artık bu işte ehil, usta, duayen, birikimli ve oldukça deneyimli… Bu arada; herkesi kucaklaması, insan psikolojisini iyi bilmesi, güzel konuşması, güler yüzlü, insancıl, babacan, disiplinli, otoriter, cesur, yoksulların halinden anlayan bir yapı ve acıma duygusuna sahip oluşu, onun başlıca bilinen üstün özellikleri… 
        ***
* Öte yandan; bugüne değin hiçbir yolsuzluğa, dedikoduya adının karışmamış olması da, ayrıca her türlü övgünün üstünde ve memnuniyet verici bir yönü onun…
* İlk belediye başkanı olduğunda “Bugünkü mal varlığım neyse, başkanlığı bıraktığımda da mal varlığım aynı kalacaktır.” sözü onun altı çizilecek, erdem sahibi oluşunun güzel bir kanıtı… İnşallah kendisini; bu örnek, dürüst, ilkeli tutum ve davranışından dolayı, beşinci kez de belediye başkanı olarak, Beyşehir’in başında görürüz.
        ***
Bugüne değin ilçemiz Beyşehir’e yaptığı, ancak burada çok az bir bölümünden söz edebildiğimiz, bunca unutulmaz, kalıcı hizmet ve başarılarından ötürü, Belediye Başkanımız Adil Bayındır’ı içtenlikle kutlar, kendisine şahsım, özellikle de ilçe halkı adına, minnet, şükran duygularımı iletirken, sevgi, saygı ve sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Sevgili Başkanım; Beyşehir sizinle ne denli gurur duysa azdır, iyi ki varsınız!.. Daha nice hizmet ve başarılara imza atmanız dilek ve temennisiyle…