Mehmet KOÇ YENİ BİR YILA GİRERKEN

Mehmet KOÇ YENİ BİR YILA GİRERKEN

    Mehmet KOÇ

YENİ BİR YILA GİRERKEN
Yeni bir yılın daha kapısından içeri girmek üzereyiz. Eski yılın yani 2022’nin bitimine şunun şurasında ne kaldı ki? Sadece iki gün!..
İki gün sonra yeni bir yıla daha adım atarken, 2023’e merhaba diyeceğiz. 2023 Cumhuriyetimizin de 100. Yıldönümü… Şimdiden kutlu olsun!
Yıllar ne çabuk geçiyor. Tıpkı hızlı akan bir sel, hatta yaz yağmuru örneği… Ne acıdır ki; yıllar yarlardan, yarlar yıllardan vefasız. Kara baht bir kasırga gibi…Bu ne baş döndürücü iş… Anlamak, ayırdına varmak oldukça güç…
        ***
Her yeni eskiyecek, eskimeye de mahkûmdur. Her güzel olan da bir gün gelecek güzelliğini, cazibesini yitirecek, solacak. Her iyi olan kötü, her yükselişin bir düşüşü, her zirvenin mutlaka bir inişi, bir zevali olacak.
Tüm bunlar değişmez doğa yasalarıdır.
        ***
Evet, insan yaşadıkça daha nice yeni yıllar, nice yeni yılların da eskidiğini görecek.
2022 de artık eskidi, o da gerilerde kalacak. Gerilerde kalırken, 2019, 2020 ve 2021 yılları gibi koronavirüs,pandemi ile anılacak ve unutulmayacak. Dünyayı saran bu illet, bu hastalık, ülkemizde de pek çok kişinin, değerli insanın ölümüne yol açtı. Hele şükür ki, bir süredir bu bela etkisini kaybetti, tavsadı.
        ***
Gitmekte olan 2022 yılı; insanımıza yaşattığı aşırı pahalılık, ekonomikzorluklar açısından da unutulmayacak. Her türlü gıda maddesi, akaryakıt, kira, konut fiyatları zirve yaptı, doruk noktaya ulaştı. Dünyanın en pahalı ülkesi konumuna geldik.
        ***
Kuşkusuz, her gelen yeni yıl beraberinde yeni umutlar, yeni hayaller de getirir. “Umut, fakirin ekmeğidir.” denilmiştir. Umut olmadan yaşanmaz. Parasını yitiren bir şeyini, umudunu yitirense her şeyini yitirmiştir. 
Yeni yıldan hemen hepimizin umudu, beklentisi olacaktır. İsteriz ki, her şey daha iyi, daha güzel olsun. İsteklerimiz gerçekleşsin. Yaşanan bunca sıkıntılar giderilsin, düzelsin, çözüme kavuşsun. Dünya ve ülkemiz huzur, barış içinde olsun. Herkesin yiyecek ekmeği, işi, aşı olsun. Kimse kimseye muhtaç olmasın, boyun bükmesin, başkalarının önünde eğilmesin. 
        ***
Yeni bir yıla daha girerken, yeni yılla birlikte kendimizi de yenilemeliyiz. Hesabımızı, kitabımızı, gelir ve giderimizi, işimizi, aşımızıona göre ayarlamalı, şöyle bir yeniden gözden geçirmeli, sonra da alınması gerekiyorsa, yeni önlemler almalı ve yeni planlar yapmalıyız.
Dünyanın sonu değil. Önce sağlıklı olmak gerek; zira sağlıktır her işin başı… Ölümden başka her şeyin çaresi ve her gecenin bir gündüzü vardır. Kara gün kararıp kalmaz. Her şey geçer ve geçicidir. Yeter ki, umudumuzu yitirmeyelim. Umudunu yitirenin her şeyini yitireceğini asla unutmayalım ve aklımızdan çıkarmayalım. 
Yarınlar çok şeye gebe… Zaman her şeyin, her derdin ilacı ve yarınlar mutlaka bizim...
Nice yarınve mutlu yıllara!..