“Pazar yerinin maliyet hesaplamaları yapılıyor”

“Pazar yerinin maliyet hesaplamaları yapılıyor”

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır meclis toplantısında Pazar yeri projesinin aşamalarını anlattı.
Beyşehir Belediyesi meclis salonunda yapılan toplantıda Pazar yeri projesini ve Karaburun plajının çalışmaları hakkında konuşuldu. Meclis üyeleri ile değerlendirilen Karaburun plajının ise Mayıs 15’te açılacağı bilgisi verildi.
Yapılan toplantıda konuşan Başkan Bayındır, Pazar yerinin proje çalışmalarının bittiğini belirterek, bundan sonraki adımın maliyet çalışmaları olacağını söyledi.
Başkan Bayındır, “Pazar yerinin projesi bitti. Aslında bu konu ilgili size bir bilgilendirme yaparak, hadiseyi daha derli toplu anlatmak düşüncem vardı, ama nasıl olsa yapıyla ilgili analizler sunacağımız için birim fiyatları ile yeni fiyatları karşılaştırmak istedim. Sizlere bu yapılacak pazar yerinin hem proje boyutu, hem inşaat maliyetlerini içeren, analiz edilmiş biçimde yaklaşık değer olarak sunacağız. O inşaatın neye mahal olacağını konuşacağız. Daha sonra çalışmalara başlayacağız.” dedi.
Karaburun plajı Mayıs 15’te açılacak
Beyşehir’in önemli turizm merkezlerinden birisi olan Karaburun Plajının bu yıl Mayıs 15’te açılması planlanıyor.
Yapılan meclis toplantısında Beyşehir Karaburun Plajının bu yıl Mayıs 15’te açılacağını söyleyen Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, Bu yıl şezlongundan şemsiyesine kadar plajda ki acil ihtiyaçları çözerek sezona hazır hale getireceklerini belirtti.
Başkan Bayındır yaptığı açıklamada, “Karaburun mevkini türbe denilen mezar var oralar da mesire yapanlar bilir. Sahili bütünü ile kiralamış olduk. Genel müdürlüğe onaya gönderdik. O bölgede 2–3 koy da onun için de yer alıyor. Üstünler adası gözüküyor karşı da, tabi ilk etap ta bizim Karaburun plajını kullanılabilir. Yakışan bir plaj haline getirmemiz gerekir. Akabinde arka planı var projenin, uzun devreli bir plandı. Koruma amaçlı bir plandı. Bütün bunlar yapılacak akabinde de bizim o tür tesislerimiz olacak. Bu sene hemen Mayısın 15-20’sine şezlongundan şemsiyesine kadar plajda ki acil ihtiyaçları çözeceğiz. Emniyet açısından Allah korusun ölümler oluyor. Biliyorsunuz Beyşehir gölünde bunlar var. Emniyet şeritlerini yapmamız gerekiyor. Halkalar biçim de bunları yapacağız. Mayıs 15’de bunu açmamız lazım. Onun hemen sol tarafında ki tepeyi karavan kamping alanı yapacağız. Milli parkların olduğu tepeyi onu ortak mutfak gibi değerlendireceğiz. Onu boşa götürmeyeceğim. Karavan kamping alanın da bulunanların yarın mutfak ihtiyacı olacak. Çamaşırhanesi olacak en çok ihtiyaç, elektriği suyu olacak. Oraya geçirimsiz fosseptik yapacağız. O bölge her ne yaparsak tuvalet dahil, Plaj dahil geçirimsiz yalıtım sistemi ile yapacağız. Vidanjörle alacağız. İnşallah 2020 yılında hepimizden beklenen performansı Beyşehir görmüş olacak. Göstermemizde lazım.” dedi. (Cafer Kaşık)