Başkan Altay’dan, Başkan Bayındır’a Ziyaret

Başkan Altay’dan, Başkan Bayındır’a Ziyaret

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçe ziyaretleri kapsamında Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır’ı makamında ziyaret etti.
İlçe ziyareti kapsamında Beyşehir esnafıyla da bir araya gelen Başkan Altay, devamında AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyeleri Muharrem Akkaya ve Ali Kamacı, Beyşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Adil Bayındır ile bu yıl ilçeye kazandırılacak yatırımları görüştü.
Başkan Altay, “Beyşehirliler hem Sayın Cumhurbaşkanımıza hem de bize yüksek destek veriyor. Ne kadar hizmet etsek o desteğin karşılığını vermiş olamayız ama biz de Büyükşehir Belediyesi olarak Beyşehir’imizi yarınlara hazırlamak için çaba sarf ediyoruz. Size de uyumunuzdan dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.
Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır’da “Beyşehir’e ne yaparsak yakışacağına inanıyoruz. Emeklerinizden ve desteklerinizden dolayı Beyşehirliler adına teşekkür ederiz.” diye konuştu.
BEYŞEHİR SADECE KONYA’YA AİT BİR DEĞER DEĞİL DÜNYA İNSANLIĞININ MİRASI
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Beyşehir’in sadece Konya’ya ait bir değer olmadığını dünya insanlığının mirası olduğunu vurgulayarak, dolayısıyla Beyşehir’i en güzel yarınlarına hazırlamak için çalıştıklarını söyledi.
Başkan Altay, “Beyşehir sadece Konya’ya ait bir değer değil dünya insanlığının mirası olmuştur. Burası göller bölgesi ve Beyşehir Gölü bizim için çok kıymetli, çiftçimizde öyle çünkü Konya tarım ve gıda üstü, üretmek için bir suya ihtiyacımız var. Dolayısıyla İkisini de dengede tutmak gerekiyor. Hiç kimsenin hakkını başkasına fazladan vererek ya da bir yeri tehlikeye sokarak değil. Bizler bu konu hakkında alternatif kaynaklar arama çalışmaları yapıyoruz. Konya bir tarım şehri, pandemi süreci ile savunma sanayi kadar ne kadar önemli olduğunu hepimiz gördük. 
Beyşehir Gölüne kirli su girmesin diye bugün yaptığımız iki tane su arıtma tesisleri ile koruma altına aldık. Gölün kirliliğini engellemek için hayalet ağ temizliği yapıyoruz. Bölgenin tamamıyla ilgili bir çalışma yürütüyoruz. Çünkü Beyşehir gölü aynı zamanda bizim içme suyumuz. Beyşehir Gölünün sadece sulama içme suyundan ziyada bir turizm özelliği de var. Son günlerde özellikle Eşrefoğlu Camisi ile ilgili birçok tanıtım yapıyoruz. Beyşehirlilerde hem Sayın Cumhurbaşkanımıza hem bize yüksek destek veriyor. Ne kadar hizmet etsek o desteğin karşılığını vermiş olamayız ama bizde Büyükşehir Belediyesi olarak Beyşehir’imizin yarınlarına hazırlamak için çalışıyoruz, çaba sarf ediyoruz. Hizmetleri istişare ederek birlikte planlıyoruz. Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır’a uyumunuzdan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.”
Başkanımız Bayındır, “ÇALIŞKAN VE TEVAZU SAHİBİSİNİZ!”
Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, ilçe ziyaretleri kapsamında kendisini ziyarette bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ederek memnuniyetini dile getirdi.
Başkan Bayındır, “Beyşehir’e verdiğiniz önemin farkındayız. Sizinle çalışmaktan memnunuz iyi ki varsınız. Sizi aramızda görmekten mutlu oldum. Bizlere o günden bugüne her konuda çok değer verdiniz. Sağ olun. Bu verdiğiniz değer benim şahsımdan öte temsil ettiğim Beyşehir’indir. Allah ananızdan atanızdan razı olsun. Bizler bu geleneğin bu göreneğin bu anlayışın çocuklarıyız. Ben sizin büyüğünüzüm yaş itibariyle ama siz bizim görev büyüğümüzsünüz. 
Ağır başlısınız, beyefendisiniz, çalışkansınız. Ben çalışkanlığı severim tevazuyu severim. O yüzden tam uyuşmamız bu yönden oluyor. Değerli başkanım Zati halinizi burada görmekten mutluyuz. Projeler konusunda uzun uzun sıralamaya gerek yok sizler, bizler ne yapılacağını biliyoruz. Beyşehir’de ne yaparsak yakışacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.
PARK VE PAZAR YERİ SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a Beyşehir’in otopark sisteminin çözüme kavuşmasından dolayı teşekkür eden, Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, Nisan ayının sonunda uygulamaya geçileceğini belirtti.
Başkan Bayındır konuşmasında; “Şehrimize ümit ediyorum ki her yıl birlikte hareket ederek yeni hizmetler yeni projeler üreteceğiz. Tabi en önemli sorunumuz otopark sorunu, bu konu doğrultusunda UKOME’den onayımız geldi. Tahmin ediyorum ki Nisan sonu gibi uygulamaya başlayacağız. Beyşehir’de otopark sistemimizi sizin UKOME’nin onayıyla, verdiğiniz izinle onları yerine getireceğiz. Pazar yeri ile ilgili bu sene kaçacak yerimiz yok. Pazarı kentime, şehrime yakışan bir proje ile taçlandırmak isterim. Proje boyutunda yer yer görüşerek fikir alışverişinde bulunup birlikte hareket edeceğiz. Bu konu da değerli şahsınızla birlikte Milletvekillerimiz Mustafa Akış, Gülay Samancı ve Leyla Şahin Usta olmak üzere devletimizin tüm kademesine teşekkür ediyoruz” dedi.
BEYŞEHİR GÖLÜ BİZİM HASSAS ÇİZGİMİZ
Ziyaret programı kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a Beyşehir Gölü’nün su kotu hakkında bilgiler aktaran Başkan Adil Bayındır, hep birlikte Gölün su kotunu korumanın önemine vurgu yaptı.
Başkan Bayındır konu ile ilgili açıklamasında; “Beyşehir Gölü’nün doğal kotu 1122.40 dediğimizde bir sohbetimizde sizin teklifiniz Gölün kotunu 1123.40’lara doğru götürelim diyerek hassasiyetinizi göstermiştiniz.  Hepinizin malumu yağışlar bu sene iyi olmadı. Haliyle istediğimiz su kotuna ulaşamadık. Sulama kanalının kapaklarını geleneksel olarak bir açma günümüz vardır. Bu tarih Mayıs aynın 15-20’dir. Geçtiğimiz günlerde kapaklar Mart ayının 17’sinde açılınca bütün Beyşehir halkı buna tepki koydu. Allah razı olsun bu konuda müdahil oldunuz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizden Allah razı olsun. Biz devlette devamlılığı kabul edenlerdeniz. Biz devlet büyüğüne hürmeti geleneğimizden alırız. Devletin başında bulunan, hele hele halk iradesiyle seçilmişlerin takdir edildiği dönemi yaşamak zorundayız. Devlette birliği sağlamak zorundayız.” dedi.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIK OFİSİ AÇILDI
Başkan Altay’ın Beyşehir programında son olarak teşkilat mensupları ve meclis üyelerinin de katılımıyla Mevlana Kalkınma Ajansı ortaklığıyla restore edilen Eski Hükümet Konağındaki Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Ofisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Başkan Altay, “Başkanlık ofislerimize bir yenisini daha ekledik. Seydişehir ve Ereğli’den sonra Beyşehir’de de Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Ofisi’nin açılışını gerçekleştiriyoruz. Çalışma ofisimiz Beyşehir’imize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.