Yokuş: “Konyalı ihmallerin kurbanı oldu” dedi

Yokuş: “Konyalı ihmallerin kurbanı oldu” dedi

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Konya’da corona virüsüne yakalanan vaka sayılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Konya’nın corona virüsü vaka sayısında ilk 4 il arasında bulunduğunu belirten Yokuş, hükümeti erken tedbir almamakla suçladı.
Yokuş, “Konya’da vaka sayısının yüksek çıkması tedbirsizlik ve ihmallerin sonucu. Corona virüsüne karşı zamanında tedbir almayan yöneticilerin sorumsuzluklarının bedelini milletimiz çok ağır bir şekilde ödüyor” dedi.
Konya corona virüsü vaka sayısının görüldüğü iller sıralamasında ilk dörtte yer aldı. 
Konya’da corona virüsü vaka sayısının yüksek olmasını yöneticilerin ihmalkârlığına bağlayan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “ Çin’den başlayarak bütün dünyaya yayılan corona virüsü salgınına rağmen vatandaşlarımız Suudi Arabistan’a umre için gönderildiler. Şu an birçok ilimizde hayatını kaybedenlerin genelini umrecilerimiz oluşturuyor. Bu vatandaşlarımızın vebali başta Diyanet İşleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aittir. Ayrıca ülkemiz genelinde corona virüsün yayılmasının en büyük sebebi umreden dönen vatandaşlarımızdan kaynaklanıyor” dedi.
“YÖNETİCİLERİN SORUMSUZLUĞUNU MİLLETİMİZİN AĞIR BİR ŞEKİLDE ÖDÜYOR”‘
Konya’da da vaka sayısının ilk 4 şehir arasında yer almasının sebebi umre ziyaretlerinden gelen vatandaşlardır’ diyen Yokuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:“Umreci vatandaşlarımızdan ziyade Çin ve İran’dan Ocak ve Şubat aylarında Konya’ya birçok turist geldi. Hükümet burada da daha önceden önlem almayarak bu turistlerin ülkemize girmesine engel olmadı. Virüsün hızlı bir şekilde ülkemizin dört bir yanına yayılmasının altında yatan tek gerçek ihmal ve tedbirsizliklerdir. Koronavirüs’ü için zamanında tedbir almayan yöneticilerin sorumsuzluklarının bedelini milletimiz çok ağır bir şekilde ödemeye başladı”“DERHAL SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GETİRİLMELİ”Can kaybı ve vaka sayısının artmaması için sokağa çıkma yasağı getirilmesi gerektiğine vurgu yapan Yokuş, “Türkiye bu ihmaller zinciri neticesinde çok büyük bedeller ödeyecek ve on binlerce insanınızı kaybedeceğiz. Korktuğumuzun başımıza gelmemesi için derhal sokağa çıkma yasağı ilan edilmelidir. Bu yapılamıyorsa bile en çok vakanın görüldüğü İlk 10 vilayetimiz karantina altına alınmalıdır” ifadelerini kullandı.